NAPOKON!

NAKON 35 GODINA ČEKANJA: U devastiranom kompleksu u zagrebačkom Blatu počinje gradnja dječje bolnice

Bolnica bi trebala biti dovršena za tri do četiri godine, a u njoj će, među ostalim, biti i rodilište te psihijatrija te dovoljno mjesta za smještaj i djece i roditelja jer će prostorno biti triput veća od Dječje bolnice u Klaićevoj

U devastiranom kompleksu započete, a nikad dovršene Sveučilišne bolnice u zagrebačkom naselju Blato uskoro bi trebala započeti izgradnja velike nacionalne dječje bolnice koaj bi kapacitetom bila triput veća od sadašnje Dječje bolnice u Klaićevoj.

HRT ekskluzivno doznaje da će u prostoru nikad dovršene Sveučilišne bolnice, čija je gradnja započela prije više od 35 godina, uskoro započeti radovi za početak financirani s oko 125 milijuna kuna iz državnog proračuna.

MINISTAR KUJUNDŽIĆ TVRDI: ‘Za tri godine dječja bolnica seli u Sveučilišnu bolnicu u Blato’

Minsitar Kujundžić: Bolesna djeca ne mogu čekati

“Nećemo čekati samo sredstva iz EU fondova, što će uzeti dvije tri godine, nego će se ubrzano pokrenuti da dio iz proračuna, a onda će to biti refundirano iz EU fondova kako bi se gradnja započela što prije”, kazao je tim povodom ministar zdravstva Milan Kujundžić dodavši da bolesna djeca ne mogu čekati.

Za početak treba izraditi dokumentaciju i obaviti grube radove, dok bi sama gradnja nove dječje bolnice trebala početi za godinu dana i to na pedesetak tisuća četvornih metara, javlja HRT.

“Negdje je potrebno za ranu fazu gradnje za betonsku konstrukciju oko 15-17 milijuna eura, što je relativno mali iznos, a da ne gubimo dvije godine”, kazao je ministar Kujundžić.

Bolnica bi trebala biti dovršena za tri do četiri godine, a u njoj će, među ostalim, biti i rodilište te psihijatrija te dovoljno mjesta za smještaj i djece i roditelja.

KUJUNDŽIĆ: ‘Moramo dovršiti sveučilišnu bolnicu u Zagrebu. Već znam i koliko bi sve to koštalo’

Povratak na Net.hr