PROGOVORIO NAKON 22 GODINE / Sin ubijene sutkinje Hvalec: 'Poljubila me i otišla prema vrtiću. Tada sam ju vidio zadnji put. Imao sam 9 godina...'

Ljiljana Hvalec je stradala u masakru na Općinskom sudu u Zagrebu 1999. godine, a sin se prisjetio posljednjih trenutaka...

22.9.2021.
14:57
Screenshot: YouTube/MRMSOSP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Danas se u Hrvatskoj obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Spomen je to svim ženama, žrtvama obiteljskog nasilja, ali i bezumnih činova, poput onoga koji se dogodio 22. rujna 1999.

Tada je na Općinskom sudu u Zagrebu na ročištu u brakorazvodnoj parnici Mate Oraškić pucnjevima iz pištolja likvidirao suprugu Gordanu, njenu odvjetnicu Hajru Prohić te sutkinju Ljiljanu Hvalec, a zapisničarku Stanku Cvjetković teško ranio.

U spomen na taj nemili događaj Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne obitelji na svom YouTube kanalu objavilo je potresan video u kojemu sin ubijene sutkinje Hvalec govori o svom životu s majkom i trenutku kad ju je zadnji put vidio.

"Sjećam se šetnje s mamom. Ovuda smo stalno prolazili. Često smo išli u park. Igrali se. Sjećam se finih jela koja je kuhala, ali i zabave u kuhinji. Mama je voljela sport. Sva igrališta su bila naša. Stalno nas je nekamo vodila. Pamtim putovanja, izlete, skijanja, ljetovanja… Poticala je našu kreativnost. Znala se šaliti, ali uvijek kada je trebalo, bila nam je podrška.

Sjećam se njezine sobe na sudu i panoa s našim crtežima. Mama nas je prije posla vodila u školu i u vrtić. Sjećam se kako me poljubila pred školom i s bratom otišla prema vrtiću. Tada sam zadnji put vidio svoju majku. Imao sam devet godina, a moj brat Vito pet. Tada je mama ubijena", ispričao je svoju potresnu priču sin ubijene sutkinje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali