Najvažnije vijesti ovoga jutra

Donosimo vam nekoliko najvažnijih tema o kojima će se danas pričati.

1. Priča o odlasku: Žao mi je onih kojima sam možda s ovim pismom pokopala nade

Brojni Hrvati otišli su iz Lijepe naše trbuhom za kruhom ne bi li negdje izvan granica pronašli bolji život za sebe i svoje obitelji. I dok je nekima krenulo iz prve, neki su se vratili razočarani i bez nade, dok su se treći, unatoč brojnim početnim poteškoćama, ipak na kraju snašli i izgradili bolji život za sebe. Više pročitajte ovdje.

2. Poznati trgovački lanac zbog svoje greške opet zakida kupce

Osam mjeseci nakon što se potrošači u više navrata žalili na neispravne vage u trgovinama poznatog lanca u Opatiji i Rijeci, opet im se dogodilo isto. I ponovo kupci izvlače deblji kraj. Više pročitajte ovdje.

3. Ispratili smo godinu vremenskih ekstrema, evo što nas očekuje u nastavku

Prema uvodnim obradama vremenskih podataka protekla je godina, 2014., u Hrvatskoj bila toplija i kišovitija od prosjeka. U Zagrebu je bila pri vrhu najtoplijih i najkišovitijih godina u povijesti vremenskih motrenja. Više pročitajte ovdje.

4. Započela potraga za crnim kutijama nestalog aviona

Smirivanje vremenskih prilika u petak je omogućilo pokretanje opsežne potrage za ostacima palog zrakoplova AirAsia i ‘crnim kutijama’ u kojima bi se trebali nalaziti podaci koji će rasvjetliti okolnosti i uzroke nesreće koja se dogodila u nedjelju na letu QZ8501. Više pročitajte ovdje.

5. Posada napustila brod, trudnice i djeca prepušteni na milost i nemilost

Talijanska Obalna straža primjetila je trgovački brod s oko 450 ilegalnih imigranata kako bespomoćno pluta nošen olujnim nevremenom, 65 km od jugoistočnog vrha talijanske obale na ulazu u Jadransko more. Više pročitajte ovdje.

Povratak na Net.hr