Najvažnije vijesti ovog jutra

Donosimo vam nekoliko najvažnijih tema o kojima će se danas pričati.

1. Iz Ureda Grabar Kitarović poručili: ‘Ogorčeni smo načinom’

Ured izabrane Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović poručio je u nedjelju kako će predsjednik Ivo Josipović biti odgovoran za ugrožavanje nacionalne sigurnosti i onemogućavanje demokratske primopredaje vlasti ako donese odluku o preseljenju Ureda predsjednika s Pantovčaka u rezidenciju u zagrebačkoj Visokoj ulici. Više pročitajte ovdje.

2. Glavaš održao zapaljiv govor: ‘Nevinost daje snagu da napuniš akumulatore’

Branimir Glavaš nakon pet i pol godina vratio se u nedjelju navečer u Osijek. Slavlju koje mu je priređeno na Trgu slobode pridružio se oko 20,30 sati, nešto kasnije nego što je bilo najavljeno zbog problema na granici. Tamo ga je dočekalo nekoliko tisuća ljudi. Više pročitajte ovdje.

3. Umjereno jak potres zatresao Pelješac i okolicu

U noći s nedjelje na ponedjeljak u 3.13 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom tri kilometra sjeverno od Trpnja na Pelješcu. Ne očekuje se materijalna šteta. Više pročitajte ovdje.

4. Student pokrenuo odličan biznis; počeo zarađivati i prije diplome

Student Agronomije Vlaho Komparak, već nekoliko godina vodi poveće poljoprivredno gospodarstvo na otoku Korčuli – ima 300-tinjak maslina i 50 košnica pčela, a uskoro će se ti proizvodni kapaciteti i povećati. Više pročitajte ovdje.

5. ZET uskoro uvodi još jednu novinu – videonadzor u svim busevima

U sve autobuse ZET-a već na proljeće bit će ugrađene videokamere. Videonadzorom u cijelom voznom parku ZET-a tako će se pokušati smanjiti kaznena djela i incidentne situacije između putnika i vozača. Više pročitajte ovdje.

Povratak na Net.hr