Najvažnije vijesti ovog jutra

Donosimo vam nekoliko najvažnijih tema o kojima će se danas pričati.

1. Prvo obećanje Kolinde Grabar Kitarović sada bi joj se moglo obiti o glavu

Vlada će na sjednici donijeti odluku da se rezidencija u Visokoj ulici, za koju je sada nadležan Ured za upravljanje državnom imovinom, daje na raspolaganje Uredu predsjednika. Time će premijer Zoran Milanović novoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović pomoći da realizira obećanje iz kampanje, ponovljeno nakon proglašenja izbornog pobjednika, da će Ured predsjednika preseliti s Pantovčaka u rezidenciju u Visokoj ulici. Više pročitajte ovdje.

2. Milanović uvodi velike promjene u rad Vlade

Novi pristup javnosti SDP-a i Vlade koji se počeo pripremati još u ljeto prošle godine sve je češće na djelu. Stranka je angažirala američkog konzultanta Alexa Brauna, inače prvog potpredsjednika prestižne konzultantske kuće Penn Shoen Berland (PSB), specijalista za politički i krizni konzalting. Više pročitajte ovdje.

3. Alarmantni podaci: Nestalo 60 tisuća radnika!?

Više od 60.000 ljudi u posljednjih godinu dana nestalo je s popisa aktivnih osoba, odnosno onih koji rade ili traže posao: od travnja 2014. godine naovamo u Hrvatskoj istovremeno pada i zaposlenost i nezaposlenost. Takav trend, upozoravaju stručnjaci, potpuno je nelogičan, jer kada pada zaposlenost obično raste broj prijavljenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i obrnuto. Više pročitajte ovdje.

4. ‘Nokautirao me Mirko Filipović! Ovo je najveći podbačaj Hrvatske u zadnjih 10 godina!’

Nisam nikad iskusio da me Mirko Filipović opali onom ljevicom u glavu, ali nekako mi se čini da je isti osjećaj kao što se osjećam nakon ovog poraza. Za Sportski.net piše Nikša Kaleb. Više pročitajte ovdje.

5. Nestao sramotan natpis koji već danima zaokuplja hrvatsku javnost

Natpis ‘Za Dom spremni’ na spomeniku HOS-ovcima u Splitu tri, koji već nekoliko dana zaokuplja splitsku i hrvatsku javnost uklonjen je. Više pročitajte ovdje.

Povratak na Net.hr