Najnoviji potez Grabar Kitarović naljutio Vladu, optužbe pljušte sa svih strana

Kolinda Grabar-Kitarović jučer je donijela odluku o pokretanju postupka za utvrđivanje sjedišta Ureda predsjednice.

21.3.2015.
11:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je premijer Zoran Milanović optužio predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da se bavi tračevima i cinkarenjem jer je prepričala dijelove razgovora u kojem njemačka kancelarka Angela Merkel kritizira njegovu Vladu, predsjednica ignorira njegove prozivke i prebacuje lopticu na drugi teren. Možda i kako bi amortizirala njegov napad, koji u Uredu predsjednice uopće nisu htjeli komentirati uz obrazloženje da se predsjednica bavi pametnijim stvarima, Kolinda Grabar-Kitarović jučer je donijela odluku o pokretanju postupka za utvrđivanje sjedišta Ureda predsjednice.

Cirkus ide dalje

No čini se da će upravo ta odluka biti novi razlog sukoba predsjednice i premijera. Vlada je, podsjećamo, 29. siječnja, na prijedlog DUUDI-ja, donijela odluku da predsjednici, sukladno njenim željama iz kampanje, za Ured daje vilu u Visokoj, a Pantovčak ide DUUDI-ju.

Kršenje ovlasti

Premda premijer ne želi komentirati ni sudjelovati u raspravama o tome na kojoj bi lokaciji predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović najviše odgovarao Ured, iz Vlade su za Večernji list ipak dali neslužbeni stav o zadnjoj inicijativi šefice države.

''Odluka o pokretanju postupka za utvrđivanje sjedišta Ureda predsjednice Republike potpuno je neustavna. Predsjednica nema apsolutno nikakve ustavne ovlasti koje bi joj davale mogućnost da raspolaže državnom imovinom'', rekao je izvor iz Vlade uz napomenu da je Grabar-Kitarović ovime grubo prekoračila svoje ovlasti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali