Najezda štakora: Prijeti im čak 14 milijuna glodavaca

shimmer fallback
5.11.2014.
21:01
Play logo

Što se to događa s glodavcima, zašto se sada njih toliko povećalo u zadnje vrijeme, pitali su iz Zadarskog hr. u službi Dezinsekcija Rijeka koja ima godišnji ugovor s Gradom Zadrom na poslovima deratizacije i dezinsekcije vrijedan više od milijun kuna. Koliko uopće ima štakora na području grada i na koji način se oni suzbijaju?

''Znate koliko se računa da ima glodavaca na području grada Zadra? Kažu da na svakog građanina grada Zadra ima – 200 štakora! To doduše nisu znanstveno potvrđene brojke, ali postoje takve pretpostavke. Onda možete misliti kako izgleda borba protiv štakora, to je unaprijed izgubljena bitka u kojoj ih nikada ne možemo pobijediti. Zapravo i ne smijemo ih potpuno istrijebiti, čak i kad bi mogli, jer su dio prirodne ravnoteže, ali ih možemo suzbiti na biološki minimum, a to i činimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glodavaca ima uvijek

Play logo

Upravo je u tijeku sustavna jesenska deratizacija protiv štakora koju provodimo na čitavom području grada, u svim gradskim kvartovima. Osim sustavnog tretiranja, izlazilo na teren i po pozivu građana ako negdje primjete veći broj štakora, bez obzira na to da li je na redu taj kvart ili ne'', kazali su u Dezinsekciji Rijeka.

''Komaraca je ove godine bilo više jer je hidrološki takva godina koja omogućuje njihovo širenje, a glodavaca – njih ima uvijek, u svakom dijelu godine osim u proljeće i nakon jeseni kad se rade sustavne deratizacije. U jesen je prirodno da ih ima više, osobito ako je prethodna godina bila blaga, sa slabom zimom. Protiv glodavaca ostavljamo zatrovane mamce u rupe iz kojih izlaze, s tim da se mamci moraju postaviti tako da ne mogu u dodir s njima doći domaće životinje, koje se i ne bi smjele puštati vani bez nadzora vlasnika'', napominju iz Dezinsekcije Rijeka. http://www.zadarski.hr/teme/clanak/id/1028/u-zadru-najezda-14-milijuna-stakora---dezinsekcija-rijeka-suzbijamo-koliko-mozemo

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo