banner

IZGUBILA NOGU U NESREĆI

NAJEDNOM JE SVE PRESTALO; Lucija treba našu pomoć: ‘Imam tek 22 godine, želim opet plesati, trenirati i živjeti normalno’

‘Prije nesreće sam voljela plesati, bila sam glavna zvijezda na podiju, svi su mi govorili da imam talenta. Imala sam mladenački život kao i svi. I najednom je to sve prestalo. Ali, mlada sam, ova proteza omogućila bi mi da se vratim svemu što sam voljela raditi prije’

Lucija Fleten (22) druželjubiva je djevojka koja je novinare eMeđimurja osvojila svojom jednostavnošću, iskrenošću i skromnošću. Posjetili su je u njezinom domu u Cirkovljanu i razgovarali s njom o teškoj nesreći koju je preživjela u listopadu prošle godine. Naime, prilikom spremanja kukuruza, Luciju je zahvatio ‘kardan’ i teško ju ozlijedio. Lucija je istog trenutka prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je zadobila teške ozljede opasne po život. Nakon provedena tri tjedna u čakovečkoj bolnici, prevezena je u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, gdje je nastavila svoje liječenje.

Prolazila je strahovite bolove, no, kako kaže, nikad nije i neće odustati. Unatoč tome što liječnici nisu na kraju uspjeli spasiti njezinu nogu, sada traži onu zamjensku, koja bi joj koliko toliko omogućila normalan život, piše eMeđimurje.

Potrebna joj je pomoć

“Prije nesreće sam voljela plesati, bila sam glavna zvijezda na podiju, svi su mi govorili da imam talenta. Voljela sam izlaziti, obožavala sam ići u teretanu, trčati po pokretnoj traci… Imala sam mladenački život kao i svi. I najednom je to sve prestalo. Ali, mlada sam, ova proteza omogućila bi mi da se vratim svemu što sam voljela raditi prije”, priča Lucija.

Zbog toga treba pomoć svih nas. Treba pomoć dobrih ljudi koji će joj pomoći skupiti 70.000 eura za protezu. “Ta proteza bi bila najsličnija mome koljenu, najlakše bi se na nju prilagodila jer je najkompatibilnija”, priča Lucija.

Kaže da su joj najveća podrška u svemu bili oni najbliži – roditelji, bake, djed, braća i sestra. “Bog je bio uz nas. Da nije bilo Božje sile, ne znam kako bi to sve ispalo. Bilo bi sve drugačije. U pitanju su bile sekunde…”, govori Lucija.

“Želim zahvaliti svim dobrim ljudima koji su nešto uplatili i koji planiraju to napraviti, da bih imala što kvalitetniji život kao što sam ga imala i prije nego što sam izgubila nogu”, poručila je za kraj Lucija.

Račun za uplate

Sve koji žele pomoći, pozivamo da sredstva uplate na ručan otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci:

IBAN: HR2523900011500199869
Za plaćanja iz inozemstva: SWIFT: HPBZHR2X

“Ova će humanitarna akcija potrajati do 6. veljače, a nakon završetka, novac će biti uplaćen obitelji Fleten za nabavu proteze. Svima koji žele pomoći, u ime obitelji, najiskrenije zahvaljujemo!”, kažu iz Grada Preloga.

Povratak na Net.hr