ŠOKANTAN SLUČAJ

ISPOVIJEST NAJBOLJEG PRIJATELJA: ‘Ubilo ga je pravosuđe. Pravda nije bila ista za njegovu kćer i silovatelja’

Nakon što je muškarac u utorak navečer na plaži Kaštelet prijetio da će izvršiti samoubojstvo aktiviranjem bombe, smrtno stradao u eksploziji, u javnost izlaze detalji o uzroku njegova samoubojstva, a oglasio se i njegov najbolji prijatelj koji tvrdi da ga je ubilo hrvatsko pravosuđe.

54-godišnjak koji si je presudio ručnom bombom, bio je izuzetno ogorčen na hrvatsko pravosuđe. Naime, njegovu maloljetnu kćer 2009. godine je spolno zlostavljao bliski obiteljski prijatelj. Otac je silovanje prijavio policiji i Županijskom državnom odvjetništvu, ali nitko nije podignuo kaznenu prijavu jer ‘nije bilo dokaza upotrebe sile nad djevojčicom’.

[FOTO, VIDEO] EKSPLOZIJA U SPLITU! Muškarac se raznio bombom, specijalci okupirali područje – u pregovorima sudjelovala i supruga

‘Bio je jako ogorčen na sustav’

Njegov je najbolji prijatelj uz uvjet anonimnosti za Slobodnu Dalmaciju ispričao kako je pomorac T.K. već sedam godina živio u agoniji, otkako je saznao da mu je 62-godišnji obiteljski prijatelj seksualno napastovao kćer, koja je tada bila maloljetna. Supruga mu je sve tajila kako ne bi izbio skandal, a on se na nju zbog toga naljutio. Sve je saznao od kćeri tek kad se vratio s broda. Zbog nesretnog je događaja propao i njegov brak.

‘Slobodno napišite da je hrvatsko pravosuđe ubilo tog čovika. Bili smo ka braća, prekjučer smo se čuli i dogovarali da ćemo izaći van. Kad bi se našli, razgovarali bi o tome i bija je stvarno ogorčen na sustav. Nekad mi je govorija da mu dođe da napravi glupost, da “ga riješi”, ali to je bija takav čovik da san ja uvik mislija da to govori u afektu’, rekao je najbolji prijatelj muškarca koji se na splitskoj plažu raznio bombom. Rekao je da ga je i sam pokušao utješiti, ali nije mu uspjelo.

‘Njega su osudili zbog prijetnje, a silovatelja ne’

Smetalo mu je, kaže prijatelj, što pravda nije bila ista za njegovu kćer i onoga koji ju je silovao.

ZAŠTO SE RASTROJENI SPLIĆANIN JUČER RAZNIO BOMBOM? Obiteljski prijatelj zlostavljao mu je kćer, ali DORH je smatrao drugačije

‘Jer njega su vrlo brzo osudili na uvjetnu zatvorsku kaznu za prijetnju tom liku, a postupak za silovanje njegove kćeri oteza se godinama’, rekao je prijatelj T.K. za Slobodnu Dalmaciju.

Iako je znao da je T.K. bio jako ljut, njegov prijatelj kaže da mu nije bilo ni na kraj pameti da bi si mogao oduzeti život, niti je znao da ima oružje kod sebe.

Povratak na Net.hr