NAJBOGATIJI MAĐAR NA SASTANKU U AGROKORU: / Želi kupiti ponos Baranje, raskošnu vilu, ali i polikliniku u Zagrebu

Mađarski milijarder i predsjednik OTP grupe u čijem sastavu posluje i OTP banka, Sándor Csányi, sastao se ovih dana u Zagrebu s izvanrednim povjerenikom Vlade za Agrokor Antom Ramljakom.

7.8.2017.
11:11
AFP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jutarnji list iz izvora bliskih Agrokoru doznaje da je Csányijev posjet Agrokoru bio kurtoaznog karaktera, budući da se do formiranja stalnog vjerovničkog vijeća ne mogu dogovarati transakcije od suštinskog značaja za Agrokor poput prodaje dijelova tog koncerna. No Csányi, prema izvorima Jutarnjeg lista, nije tajio velik interes za Belje.

Najveći dioničar OTP Grupe, utjecajan i u MOL-u

Osim najvećeg udjela i čelne pozicije u OTP grupi, čija OTP banka već duže vrijeme posluje u Hrvatskoj, a nedavno je kupila i Splitsku banku od francuske Societe Generale, Csányi je utjecajan i u MOL-u gdje je već godinama član odbora direktora. Jutarnji list podsjeća kako je Csányjeva OTP banka imala i značajnu pozadinsku ulogu u zajmu Podravki, kad su kasnije optuženi menadžeri pokušali prikriti margin kredit za tajno preuzimanje kompanije.

Osim toga, on slovi kao čovjek blizak mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, ali i kao dobar prijatelj Ivice Todorića koje je, među ostalim, povezivala strast za lovom.

Kupi li Belje, imat će najviše poljoprivrednih površina u EU

Csányja, navodno, već dulje vrijeme privlače obradive površine baranjskog kombinata Belje i njegovi proizvodni potencijali. Kada bi površine Belja spojio sa svojom zemljom u Mađarskoj, a riječ je o otprilike 35 tisuća hektara, Csányi bi vjerojatno kontrolirao najveću količinu poljoprivrednih površina u EU. Stoga, bude li Belje na prodaju, Csányeva ponuda sigurno će biti među prvima.

Nadalje, Csány je zainteresiran za poslovnu sinergiju svojih proizvodnihj kapaciteta s PIK-om Vrbovec, a pokazao je interes i za raskošnu vilu u Medveji koja je u vlasništvu Agrokora.

No, upućene u razgovor Ramljaka i Csányija iznenadio je Mađarev interes za polikliniku Aviva u Nemetovoj, koju je svojedobno, također na iznenađenje mnogih, kupio Ivica Todorić.

I sastanak s Ramljakom potvrdio je Csányjev veliki poslovni zamah u cijeloj regiji i širenje financijskog poslovanja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali