RESTRUKTURIRANJE

NAJAVLJENI REZOVI: “Iz sustava HŽ-a do 2018. mora otići još 7 tisuća ljudi”

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić kazao je kako trenutno u sustavu Hrvatskih željeznica ima 17 tisuća ljudi, a do 2018. godine trebalo bi ih biti 10 tisuća.

Gostujući u emisiji ‘Novi dan’ televizije N1 Hajdaš Dončić kazao je kako je trenutnu sustav željeznica “definitivno bolji nego što je bio” te da HŽ nema gubitke, HŽ Cargo je u plusu, a Putnički prijevoz ima operativnu dobit.

“Cargo će morati u dokapitalizaciju i privatizaciju, ali to rade sve europske države. Željeznički prijevoz nigdje nije profitabilan”, kazao je Hajdaš Dončić.

“To je posao koji se morao obaviti”

Na pitanje hoće li se ukidati još neke željezničke linije kazao je da za sada neće ali “restrukturiranje je u tijeku i bit će potrebno dodatno smanjenje rashoda, što ne znači nužno ukidanje nekih linija”.

“U HŽ Putničkom mi tražimo smanjivanje rashoda. Ni u jednom sustavu, osim željezničkom, nije otišlo 7.000 ljudi. To je posao koji se morao obaviti. Sada u sustavu ima 17.000 ljudi, do 2018. godine mora ih biti 10.000”, odgovorio je Hajdaš Dončić na pitanje hoće li doći do smanjenja plaća u Hrvatskim željeznicama.

N1/Danas.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr