PREPIRKA OKO HGK

NAĐI OPTUŽIO ŠEFA SINDIKATA DA IGRA DVOSTRUKU IGRU: ‘Nema kod Ribića besplatnog ručka’

‘Ribić je oduvijek bio za veće poreze (sjećate se kriznog harača) i više parafiskalnih nameta pa bi ga vjerojatno usrećilo da i sindikati konačno postanu jedan takav obavezni namet’

Nakon što je Vilim Ribić, koji brani članarinu u Hrvatskoj gospodarskoj komori, jučer gostovao u emisiji “Otvoreno” HRT-a, danas je Davor Nađi, kandidat stranke Fokus za gradonačelnika Zagreba, na Facebooku komentirao njegovo jučerašnje gostovanje postom pod naslovom “Nema besplatnog ručka kod Vilima Ribića!”

“Vilim Ribić već desetljećima (bez pretjerivanja) pokušava uvesti obaveznu članarinu sindikatima. To me ne iznenađuje jer Ribić je oduvijek bio za veće poreze (sjećate se kriznog harača) i više parafiskalnih nameta pa bi ga vjerojatno usrećilo da i sindikati konačno postanu jedan takav obavezni namet. Dakle iako nominalno (i lažno) zaziva reforme, njega zanima samo jedna stvar – povećanje prihoda sindikata.

Pa sjetimo se tako prosvjeda sindikata od prije otprilike godinu dana kada su u dogovoru s vladom povećane plaće uz obećanje da će se odmah pristupiti analizi i reformi koeficijenata u javnom sektoru. Godina dana je prošla, a ne vidimo ni ‘a’ od analize, a kamoli reforme. Ne čujemo da se Ribić zbog toga nešto žali jer prihodi sindikata su time porasli.

Ribić je tada s Plenkovićem prodao ljudima isti lažnjak kao što se i sada pokušava s obaveznom članarinom za HGK – odgodom rješavanja problema u nadi da će se s vremenom zaboraviti. No ovaj put Ribić igra dvostruku igru jer kod Ribića, iako je okorjeli antineoliberal, nema besplatnog ručka.

Ribić podrškom obaveznoj članarini u HGK otvara put i obaveznoj članarini sindikatima. Iako svi znamo da je to ludost, prolazile su u ovoj zemlji i luđe stvari.
Upravo zato, FOKUS će se tome snažno usprotiviti od samog početka!”, poručio je Nađi.

TKO ZNA, MOŽDA IMA NEŠTO I U TOME: ‘Čovjek s pendrekom vodi zdravstveni stožer, o čemu mi pričamo?’

VILIM RIBIĆ ŽUSTRO BRANI ČLANARINU U HGK: ‘Njezino ukidanje bilo bi eutaniziranje institucije stare 168 godina’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr