Play ponuda

NADBISKUP ZBOG PROBLEMATIČNOG SVEĆENIKA STIGAO NA DUGI OTOK: / Prijeti, proziva, zanemaruje koronu, a evo što je učinio 5. kolovoza

Image
Foto: Zadarska nadbiskupija
26.8.2020.
9:14
Zadarska nadbiskupija
Play ponuda

Nakon što je prije dvije godine, zbog toga jer je 'stop-palicom' zaustavio automobil s dvojicom mladića i prijetio im batinama, dekretom Vojnog ordinarija razriješen dužnosti policijskog kapelana, don Tomislav Vlahović prebačen je u tri župe na Dugom otoku. No, i tamo je nastavio raditi slične ekscese, zbog čega je ovih dana morao intervenirati i đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić.

Image
LJUDIMA JE PUKAO FILM, TRAŽE HITNU REAKCIJU ZBOG ŽUPNIKA: /

Gurnuo je stariju ženu, negira koronu, a imao je i gorih ispada

Image
LJUDIMA JE PUKAO FILM, TRAŽE HITNU REAKCIJU ZBOG ŽUPNIKA: /

Gurnuo je stariju ženu, negira koronu, a imao je i gorih ispada

Konstantni prigovori

On je razgovarao s problematičnim župnikom i mještanima Luke, Žmana i Sali, koji se već mjesecima žale na ponašanje i stavove mladog župnika, no zasad nije poznat ishod njihova susreta. Početkom kolovoza, don Vlahović je prijavljen Zadarskoj nadbiskupiji jer je u vrijeme epidemije u župnu zgradu u Luci doveo 40 mladih iz Slavonije te odgurnuo 73-godišnju domaćicu župe prijeteći joj batinama zbog toga što mu je odbila dati ključ crkve. Zbog toga mu na mise sada dolazi svega nekolicina ljudi.

Politički i epidemiološki stavovi

U petak su pak župljani iz Salija poslali novu prijavu zbog "nepridržavanja epidemioloških mjera na liturgijskim slavljima". Upozoravaju kako on i dalje, usprkos epidemiološkim mjerama i dalje daje hostije u usta umjesto na ruke, poziva vjernike da si međusobno pruže ruke u znak mira, a nije uklonio vodu iz škropionica, niti osigurao prozračno mjesto za molitvu, piše Slobodna Dalmacija. Uz to, s oltara cijelo vrijeme iznosi vlastite stavove o epidemiji te proziva one koji se s time ne slažu.

Osim stavova o epidemiji, don Vlahović s oltara progovara i o politici, čime nije naišao na odobravanje vjernika s Dugog otoka. Naime, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, mladi je Vlahović, doznaje se, na župnu kuću objesio zastavu HOS-a.

Play ponuda
Play ponuda