Play ponuda

NADBISKUP PULJIĆ O ISTANBULSKOJ: / 'Treba slušati ono što biskupi govore. Tko prihvati rodnu ideologiju, sam se isključuje iz Crkve'

Image
23.3.2018.
8:39
Play ponuda

Nakon što je jučer Vlada usvojila prijedlog Zakona o potvrđivanju Istanbulske konvencije, o rodnoj se ideologiji u HRT-ovoj emisiji Otvoreno oglasio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskup Želimir Puljić. Rekao je da je stav Pape taj da je rodna ideologija novi oblik kolonizacije.

Image
VLADA USVOJILA ISTANBULSKU KONVENCIJU, PLENKOVIĆ: /

'Znamo da su neki osjetljivi na ovu temu, zato dodajemo i ove tri ograde'

Image
VLADA USVOJILA ISTANBULSKU KONVENCIJU, PLENKOVIĆ: /

'Znamo da su neki osjetljivi na ovu temu, zato dodajemo i ove tri ograde'

'Napad na temelje obitelji'

Rodna ideologija je napad na temelje obitelji zbog uvođenja različitih vrsta rodova, a ne samo muškog i ženskog, kaže Puljić i dodaje da se u Vatikanu sprema dokument o rodnoj ideologiji i Istanbulskoj konvenciji. Govorio je i o mogućoj 'kazni' Crkve za one koji prihvate Istanbulsku konvenciju, primjerice, da političari koji za Konvenciju budu glasovali, neće moći pristupiti nekim sakramentima. Puljić kaže da takvo što nije u planu, no ipak ističe da treba pratiti nauk Crkve.

'Oni koji prihvate krive nauke, sami se isključuju iz Crkve'

'Jasno je da se očekuje da vjernici koji drže do Crkve i do njenog nauka trebaju pratiti što Crkva naučava, što Papa propovijeda, što biskupi naučavaju i određuju i očekuje se da vjernici slušaju ono što biskupi govore. Oni koji prihvate krive nauke što se tiče rodne ideologije, sami se isključuju i odstupaju od onoga što Crkva naučava', rekao je Puljić.

Play ponuda
Play ponuda