OPTUŽBE NA RAČUN ĐUKANOVIĆA

NACIONAL TVRDI: ‘Imamo snimku razgovora u kojem Joca Amsterdam otkriva da je u ubojstvo Pukanića umiješan crnogorski predsjednik’

Nacional piše da je snimljeni razgovor vođen u sasvim drugom kontekstu i da u njemu Joca navodno navodi da je mogao biti ‘slobodan čovjek da je progovorio o ulozi Đukanovića u ovoj priči’ i u njemu objašnjava zašto do sada nije prokazao crnogorskog predsjednika

Tjednik Nacional u novom broju piše kako posjeduje snimku telefonskog razgovora u kojoj Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, navodno otkriva da je u ubojstvo nekadašnjeg vlasnika Nacionala Ive Pukanića umiješan predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Nacional piše da je snimljeni razgovor vođen u sasvim drugom kontekstu i da u njemu Joca navodno navodi da je mogao biti “slobodan čovjek da je progovorio o ulozi Đukanovića u ovoj priči” i u njemu objašnjava zašto do sada nije prokazao crnogorskog predsjednika.

Policija BiH je prvo dobila snimku, a zatim je stigla i u Hrvatsku. Osoba koja je razgovor snimila prijavila je Jocu Amsterdama zbog prijetnji.

Prošlo je 12 godina od pogibije Ive Pukanića i Nike Franjića. Prije par dana bila je obljetnica smrti jer su stradali 23. listopada 2008. i to u dvorištu zgrada na uglu Palmotićeve ulice i Stare Vlaške kada je eksplodirao motocikl ostavljen kraj automobila na parkingu. Počinitelji ubojstva su pronađeni, uhićeni i osuđeni, ali ne i naručitelji ubojstva. Oni su do danas nepoznati.

Godine 2014. Joca Amsterdam je na sudu negirao krivnju za Pukanićevo ubojstvo. On je oslobođen krivnje, a krivima su proglašeni Željko Milovanović, koji je izvršio ubojstvo, i Milenko Kuzmanović, koji je optužen za pomaganje u ubojstvu.

Povratak na Net.hr