Tjednik Nacional u novom broju piše da je bivši ministar obrane Damir Krstičević lažno optužio šefa Janafa Dragana Kovačevića da je predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću dao milijun kuna za kampanju tijekom predsjedničkih izbora. Nacional navodi da je Krstičević lažne optužbe na račun Kovačevića iznio iz osvete.

Ovu informaciju tjednik navodu kao bitnu jer pokazuje zašto je predsjednik ustrajao na tome da državni vrh mora znati za takvu istragu uz tvrdnje da je premijer Andrej Plenković morao znati. Premijer je to demantirao.

Krstičević vršio pritisak na Kovačevića

Nacional piše da je Krstičević u više navrata bio u Kovačevićevom "klubu" u Slovenskoj i to poslije ostavke na mjesto ministra obrane. Tada je tražio Kovačevića zaposlenje u Janafu, no Kovačević ga je odbio.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/1f9573e0-c837-11eb-a90f-aaecda2161a2/original

Šef Janafa je Krstičeviću spomenuo i natječaj za izgradnju spremnika za naftu iz 2017. "težak" 240 milijuna kuna koji je dobila firma KING ICT u zajednici ponuditelja od kojih se niti jedan ne bavi izgradnjom naftnih spremnika. Spomenuta tvrtka i ekipa oko nje dala je najnižu ponudu i tako su dobili posao.

Usprkos tome, Krstičević je bio uporan i vršio je pritisak na Kovačevića. Na koncu ga je optužio da je predsjedniku Milanoviću dao milijun kuna za kampanju.

Podsjetimo, u ilegalnom "klubu" Dragana Kovačevića pili su i jeli Plenkovićevi ministri, kao i Milanović. Jedan od tih ministara je i Krstičević.