OSEBUJNI MLADEN KEŠER

NAČELNIK OPĆINE IMA TRI TVRTKE I ČAK 279 NEKRETNINA: ‘Dva dana sam ih sve upisivao u imovinsku karticu. Ne živim od politike…’

‘Dužnost je da se sve upiše u imovinsku, vidimo što se događa. Pozivam sve da ispune svoju dužnost i ispune svoju imovinsku karticu. Neka ništa ne zataje, jer ako nešto zataje onda to ne ispada dobro. Vidimo što se dogodilo ministrima koji nisu upisali nekretnine i dobro zbrojili kvadrate’, poručuje Mladen Kešer, načelnik općine Kalnik

Mladen Kešer, član SDP-a i načelnik općine Kalnik u Koprivničko-križevačkoj županiji, u svojoj imovinskoj kartici prijavio je čak 279 nekretnina. On doista posjeduje dvije kuće, 67 šuma, 50 livada, 84 oranice, 23 voćnjaka, auto, kamion, traktor, dionice, 900.000 eura štednje i – Gibsonovu gitaru. K tomu, sve je to objavio i na Facebooku napomenuvši da svoje nekretnine želi darovati. Kako bi pokazao da misli ozbiljno, novinarskoj ekipi RTL Direkta pred kamerama je darovao jednu livadu.

NAČELNIK OPĆINE KALNIK IMA 279 NEKRETNINA I VELIKU UŠTEĐEVINU: ‘Sve sam naslijedio i želim se toga riješiti poklanjanjem’

Kuće, oranice, šume, voćnjaci, livade, vinogradi…

Kešer za sebe kaže da je najbogatiji načelnik u Hrvatskoj.

“Dužnost je da se sve upiše u imovinsku, vidimo što se događa. Pozivam sve da ispune svoju dužnost i ispune svoju imovinsku karticu. Neka ništa ne zataje, jer ako nešto zataje onda to ne ispada dobro. Vidimo što se dogodilo ministrima koji nisu upisali nekretnine i dobro zbrojili kvadrate. Predlažem svima da to naprave”, poručio je Kešer.

U njegovoj imovinskoj kartici je 279 nekretnina, među kojima su dvije kuće, gospodarski prostor, četiri tvrtke, 84 oranice, 67 šuma, 23 voćnjaka i 35 vinograda. Upisana je i načelnička naknada od 1200 kuna, 900 tisuća eura ušteđevine, 8 milijuna kuna koje mu duguju druge općine, dionice, teški strojevi i Gibsonova gitara.

“Bavim se projektiranjem, vođenjem projekata i nadzorom. To radi jedna tvrtka, a druga tvrtka radi građevinske radove. U obiteljskom vlasništvu je i mljekara koja se bavi proizvodnjom sireva”, kaže Kešer.

“Političari nisu bezgrešni. Ako nešto radiš, moraš i pogriješiti. Ne živim od politike i nisam ušao u politiku da se obogatim nego da bih nešto stvorio i dodanu vrijednost dao svojem narodu”, dodaje.

Dva dana popunjavao imovinsku karticu

Kešer je suvlasnik i građevinske i projektantske tvrtke. Razjasnio je da je 279 nekretnina unosio u imovinsku karticu dva dana. “Ispunjavanje imovinske kartice nije ni malo komplicirano. Mislim da je za nju ispuniti potrebno završiti osnovnu školu”, kaže Kešer te objašnjava da u njegovoj imovinskoj kartici ima i čestica od sedam kvadrata.

Dio tih čestica odlučio je darovati, a jednu je poklonio i RTL-u, ali je ujedno ponudio i izazov.

“Uzet ću si slobodu pa ću vam pokloniti ovu livadu od 342 kvadrata, a vi ju probajte koristiti. Sudovi ne rade svoj posao i gruntovnice ne rade svoj posao. To znači da Državna geodetska uprava ne radi svoj posao. I vjerujem da se to treba promijeniti”, kaže Kešer.

Kešera neki pamte još od 2005. godine kada je bio nezavisni kandidat na predsjedničkim izborima te osvojio nešto više od 7 tisuća glasova. Za njega se čulo i kada je sam dovozio užinu djeci u mjesni vrtić kada zbog birokratske zavrzlame istu nisu mogli dobiti od škole s kojom dijele zid.

“Rekao sam Sanaderu da će završiti iza rešetaka i završio je iza rešetaka. Rekao sam Zlatku Tomčiću da više neće biti predsjednik HSS-a i nije predsjednik HSS-a. Rekao sam Jadranki Kosor da više neće biti u politici i više nije u politici”, pohvalio se Kešer na kraju svojim ‘vizionarstvom’.

SDP-OVAC KOJEM SE SUDILO 16 GODINA: ‘Sve mi to rade sluge Sotone i mračnjaci, ali ja vodim narod u obećanu zemlju’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr