COVID-19 U HRVATSKOJ

NAČELNICA KRIZNOG STOŽERA IMENOVALA ‘2 NAJVAŽNIJE STVARI NA SVIJETU’ VEZANE ZA EPIDEMIJU: ‘Nije gotovo dok nije gotovo’

‘Sada idemo postepeno prema gore, kao što smo i očekivali. Mjere se provode odlično zato što nemamo eksponencijalni rast’

Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, Maja Grba-Bujević, gostovala je na HRT-u gdje je izjavila kako se Hrvatska dobro nosi s koronavirusom te smatra kako smo na dobrom putu da izbjegnemo talijanski scenarij.

“Nosimo se dobro, samo zato što smo jako rano i na vrijeme uveli sve mjere koje su zaista teške za čuti i provoditi”, rekla je Grba-Bujević te dodala kako svi koji se drže mjera imaju dobre rezultate.

‘Sve ovisi o nama’

“Tako je i Hrvatska na dobrom putu da ovakvim porastom izbjegne ono što svi želimo izbjeći, a to je nagli skok i talijanski scenarij. Samo o nama samima ovisi, koliko ćemo se držati mjera, tako ćemo i proći”, upozorila je Grba-Bujević.

Komentirala je nagli rast oboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji, rekavši kako se radi o drugoj najvećoj županiji, ali i da “mjere možda duže putuju do Dalmacije”.

‘Svi se moramo držati istih mjera’

“Dalmacija mora shvatiti da su mjere namijenjene za cijelu zemlju, da se svi moramo držati istih mjera i da i o Dalmaciji ovisi naš odgovor koji ćemo dati u ovoj pandemiji”, poručila je.

Kazala je i kako su svi koji se drže mjera heroji.

“Samo o nama i o baš nikome drugome ovisi koliko će ovo trajati, poručila je Grba-Bujević, dodajući da su higijenske mjere i udaljenost od drugih najvažnije stvari na svijetu”, kaže Grba-Bujević.

‘Nije gotovo dok nije gotovo’

Nije htjela prognozirati dokad će trajati ovakva situacija. “Nije gotovo dok nije gotovo. Sada idemo postepeno prema gore, kao što smo i očekivali. Mjere se provode odlično zato što nemamo eksponencijalni rast. Ali doći ćemo jednog časa do platoa koji će trajati jedno vrijeme, taj plato može ići, nažalost, i prema gore i prema dolje da imamo što manje oboljelih. A to će upravo ovisiti opet o svima nama”, rekla je Grba-Bujević.

Situaciju oko koronavirusa iz minute u minutu pratite OVDJE.

Povratak na Net.hr