banner

BRKIĆEVA SUSJEDA

NAČELNICA KOJOJ STE PLAĆALI DIO KREDITA ZATRAŽILA RASKID UGOVORA: Ostat će bez pozicije i platiti 72.000 eura

Načelnica Lovreća Anita Nosić od APN-a je zatražila raskid ugovor i najavljuje da će podmiriti sve svoje obveze

Načelnica Lovreća Anita Nosić (HDZ) Agenciji za pravni promet nekretnina (APN) poslala je dopis u kojem traži da se ugovor s njom raskine te najavljuje da će podmiriti sve svoje obveze, potvrđeno je u APN-u za 24 sata. Cijeli iznos kredita neće morati platiti odmah.

Nosić se našla usred skandala kada je otkriveno da je kupila stan uz državne poticaja u Zagrebu iako živi u vili u Lovreću. Stan je kupila 2017. godine u zagrebačkom naselju Špansko, a dio joj je subvencionirala država. U HPB-u je dobila kredit od 80.000 eura te kaže da je to cijena po kojoj je stan i kupila. Kamata joj je za prvih šest godina iznosila tri posto, a rata joj je iznosila 3536 kuna što je gotovo polovica njezine načelničke plaće.

STANOVNICI LOVREĆA PODIJELJENI OKO NAČELNICE NOSIĆ: Hoće li vratiti plaće koje je dobila kad je bila prijavljena u Zagrebu?

NAČELNICA, KOJA JE ZBOG SUBVENCIONIRANOG STANA PROMIJENILA PREBIVALIŠTE, OSTAJE BEZ MANDATA: ‘Neće trebati vratiti novac’

Građani su joj plaćali polovicu rate

U okviru programa poticane stanogradnje, porezni obveznici su joj trebali plaćati polovicu rate četiri godine te su za nju izdvajali 1768 kuna. Tako je u prvih 26 mjeseci dobila gotovo 46.000 kuna subvencije, a takva je mjera trebala trajati još 22 mjeseca dok priča nije otkrivena.

Zbog cijelog je slučaja Ministarstvo graditeljstva DORH-u poslalo svu dokumentaciju i neće je povući. Kako piše 24 sata, Nosić će izgubiti i načelnički mandat te će je uskoro razriješiti Ministarstvo uprave i to zato jer je prijavila prebivalište u Zagrebu na šest mjeseci, a prema Zakonu načelnik ili gradonačelnik koji odjavi prebivalište, gubi svoju poziciju.

MINISTARSTVO OTKRILO GDJE ŽIVI NAČELNICA NOSIĆ (HDZ), A ŠTROMAR SVE UPUTIO DORH-U: ‘Pokrenuta je interna revizija’ 

Nosić je jedna od četiriju žena za koje je Milijan Brkić bio osumnjičen da je presretao njihovu komunikaciju. Stan koji je Nosić kupila u Španskom nalazi se u istoj ulici kao i stan u kojem živi Brkić te ga je gradila ista tvrtka. Brkić kaže kako on u tom kvartu ima 20.000 susjeda.

“Obitelj Nosić su moji dugogodišnji prijatelji. Što bih ja to trebao skrivati? A s tim konkretnim stanom i APN-ovima nikakve konkretne veze nemam. Ako se dobro sjećate, protiv mene se vodila velika hajka prije godinu i pol dana, a kad je sve završilo nitko mi se nije ni ispričao. Zato nemojte nikome suditi unaprijed”, rekao je Brkić ranije za Novu TV.

Povratak na Net.hr