OMILJENA SERIJA

NA TWITTERU PROCURILA FOTOGRAFIJA: Pogledajte što je Plenković gledao u autu dok se vozio na posao u Banske dvore

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako će prvog radnog dana krenuti najprije s organizacijskim aspektom rada Vlade, potom pripremom prve sjednice za četvrtak, a najavio je i vrlo skoro pripremu za proračun za 2017. godinu.

“Danas krećemo s poslom, najprije organizacijski aspekt rada Vlade, samog ureda Vlade, nakon toga konzultacije s ministrima, priprema za prvu sjednicu Vlade u četvrtak…”, kazao je Plenković pred Banskim dvorima prvog radnog dana nove Vlade.

Kako je najavio, danas ima sastanak s ministrima i prve konzultacije oko nekih žurnih stvari koje će uskoro pred Vladu, a sutra neformalni sastanak sa svim njenim članovima.

Sastančenje i konzultacije

“Cijeli dan će biti sastanci. Vidjet ćemo koliko će biti širi, ali imamo prvo konzultacije oko nekoliko žurnih stvari koje će uskoro ići pred Vladu. Mislim da ćemo sutra imati cjeloviti neformalni sastanak sa svim članovima Vlade”, rekao je Plenković.

Odgovarajući na upit novinara što će se prvo naći pred Vladom, istaknuo je da ima nekoliko prijedloga.

“Želio bih se prvo upoznati s pojedinim, već do sada pripremljenim prijedlozima. Čitao sam dosta izvješće o rezultatima Vlade gospodina (Tihomira) Oreškovića tako da pokušamo sve ono što je u visokoj fazi pripreme što prije finalizirati i staviti pred Vladu i Sabor”, izjavio je premijer te dodao kako nema mnogo vremena za uhodavanje.

Govoreći o cjelovitoj poreznoj reformi, Plenković je kazao da će “tu biti mnogo zakonskih prijedloga, novih zakona, nešto izmjena postojećih”.

“Želio bih da taj paket porezne reforme stvarno bude sveobuhvatan, cjelovit, s jasnim učincima i na građane i na poduzetnike, a općenito i na gospodarske pokazatelje”, istaknuo je.

Uskoro priprema proračuna

Novinarima je kazao i da će već na prvoj sjednici Vlade imenovati predstojnika Ureda Vlade te da će ovoga tjedna riješiti sve što je ključno i važno za sastavljanje Vladinog tima.

Najavio je i da će proračun u pripremu vrlo skoro.

“Znate da smo u rokovima sad već malo ‘knap’, ali nastojat ćemo to nadoknaditi i pripremiti kvalitetan proračun za 2017., i razvojni, i ja se nadam što više orijentiran gospodarskom razvoju i pametnoj fiskalnoj konsolidaciji”, zaključio je Plenković.

Plenković prati ‘Bibin svijet’?

Kako je na Twitteru objavio novinar Hrvoje Krešić, čini se da novi hrvatski premijer voli gledati RTL-ovu humorističnu seriju “Bibin svijet”. Naime, Krešić je snimio kako se na malom TV ekranu u Plenkovićevom službenom automobilu prikazuje upravo spomenuta serija. Fotografija je isto trenutka postala hit na Twitteru.

Povratak na Net.hr