BRINE IH SPOLNI ODGOJ

NA SKUPU ŽELJKE MARKIĆ: Izjednačili homoseksualnost sa zoofilijom i pedofilijom

Udruga U ime obitelji koju vodi Željka Markić organizirala je konferenciju pod nazivom ‘Obitelj i škola: ključ odgoja za vrijednost’, na kojoj je gostovao Alessandro Fiore iz talijanske udruge Pro Vita, jedne od najaktivnijih udruga u Italiji po pitanju zabrana abortusa te zaštite braka kao zajednice muškarca i žene, piše Novi list. Skup se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Sudionici konferenciji zabrinuti su da će spolni odgoj i edukacija o rodnom identitetu djecu učiniti ‘zbunjenima’.

‘Edukacija o rodnom identitetu može prolaznu, normalnu zbunjenost djece oko vlastitog spolnog identiteta pretvoriti u mišljenje da zaista jesu to što misle da jesu’, rekao je Fiore te dodao kako u Italiji od vrtića nadalje djecu uče kako je normalno biti dječak, a osjećati se kao djevojčica, da je brak dvojice mušaraca s djetetom kojeg je rodila surogaz majka također potpuno prihvatjiv.

Govorio o negativnim posljedicama

‘Posljedice takve edukacije su brojne. Kod djeteta to izaziva zbunjenost oko vlastitog spolnog identiteta. Činjenica je da u više od 90 posto slučajeva poremećaj, zbunjenost oko identiteta, primjerice dječaka koji se osjeća kao djevojčica, prolazi do adolescencije, jednako tako tako i osjećaj istospolne privlačnosti. Ako ništa po tom pitanju ne činimo, problem ode. S ovakvim će obrazovanjem, međutim, djeca misliti da je njihova zbunjenost stvarnost’, rekao je.

Zvonko Rumboldt s Medicinskog fakulteta u Splitu također je govorio o rodnoj pripadnosti – protivi se rodnoj teoriji prema kojoj čovjek za sebe može odabrati jedan ili više rodova.

Izjednačio homoseksualnost sa zoofilijom i pedofilijom

‘Pojam spola je ukinula Svjetska zdravstvena organizacija, napominjući da je osoba definirana rodom, a ne spolom. To znači da dječak u jednom trenu može za sebe reći da je dječak, pa onda djevojčica, i tako dalje. To sve zbunjuje, jednako kao i primjer para u kojem je muž bio žena, ali je rodio dijete, i slični primjeri. Rodna teorija tvrdi da je znanstveno utemeljena, makar bi znanost trebala biti hladna, lišena svih emocija. Etika je ta koja vrednuje i preispituje ono što čovjek osjeća. Ako je sve “znanstveno” utemeljeno i ako za znanost homoseksualnost i biseksualnost nisu poremećaji, pa takvi parovi imaju pravo legalizirati svoje brakove, zašto onda ne legalizirati i pedofiliju, kao i, primjerice, “vezu” između čovjeka i životinje’, zapitao se Rumboldt.

‘Prema istraživanju sociološkog časopisa The Atlantis, koje je prezentirao okupljenima, depresija i suicidalno ponašanje su izrazitiji kod neheteroseksualaca, kod kojih je u djetinjstvu zabilježeno i dvostruko više emocionalnog i/ili fizičkog nasilja. I nasljedni čimbenici u tome igraju veliku ulogu, kao i izbor, no najviše socijalni čimbenici’, zaključio je.

Povratak na Net.hr