U PETRINJI NE SPAVAJU

NA RUBU ŽIVACA; Novi potres i opet strah: ‘Kuća je išla sim-tam. Bilo je kao da je onaj prvi. Ne znam bih li tu bila ili bježala. Strašno’

U novom kontejnerskom naselju već se uselilo desetak obitelji

Jučer u 13.08, magnitude četiri po Rihteru, s epicentrom kod Glinske poljane, opet se pomakao jedan od aktivnih rasjeda. Podrhtavanje se osjetilo sve do Zagreba. Srećom, ovaj put nisu padale cigle, ali pucali su živci.

“Kuća je išla sim-tam, imala sam osjećaj kao da je onaj prvi. Ne znam bih li tu bila ili bi bježala. Strašno. Ni po noći se ne spava, uvijek misliš sad će”, kaže Katica Čučković iz Petrinje za RTL Direkt.

NOVI POTRES ZATRESAO TLO KOD PETRINJE: Magnituda je bila 4,0 prema Richteru, a osjetio se i u Zagrebu; ‘Zaljuljala se kuća’

Učenici se vratili u škole

Život se koliko-toliko vraća u normalu. Učenici su ponovno sjeli u klupe i za vrijeme matematike na novoj lokaciji Prve osnovne škole dočekali potres. Treslo se, ali nisu izašli.

“Mi smo s njima prošli cijeli protokol o postupanju, vježbali smo to kada su došli prvi dan u školu. Ali sve je na kraju prošlo jako dobro”, govori Robert Groza, ravnatelj Prve osnovne škole Petrinja.

U novom kontejnerskom naselju već se uselilo desetak obitelji.

“Bilo je zastrašujuće, ali manji je potres. Kontejner se malo tresao”, rekla je Stoja Rakasović iz Petrinje.

NAKNADNA PODRHTAVANJA SU NORMALNA: Nakon jednog potresa magnitude 6 slijedi njih 10 snage 5, 100 jačine 4, 1000 od 3…

Porušene kuće statičari svakodnevno obilaze, ali ovakvi nepredvidivi potresi samo dodatno otežavaju već tešku situaciju.

“Otežavaju posao jer ljudi prijavljuju nove štete na kućama tako da praktički iste kuće koje su već pregledane se moraju ponovno pregledavati”, govori statičar Jug Drobac.

Povratak na Net.hr