ZABUNA?

NA PROSLAVI DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE SVIRALA ‘ŽIVELA JUGOSLAVIJA’: Oglasio se i suorganizator događaja

‘Tradicionalno na ovim okupljanjima slušamo domaće napjeve, Olivera, Gibonnija, domaće klape…’, kazao je predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista PGŽ

Na proslavi 22. lipnja na Tuhobiću pored Rijeke bili su brojni SDP-ovci ali jedan istaknuti HDZ-ovac. U jednom trenutku, s razglasa je puštana pjesma “Živela Jugoslavija” Lepe Brene i Miroslava Ilića koja datira iz 1985. godine, piše Riportal.hr.

Sve je video-snimkom zabilježila Vedrana Spadoni Štefanić, riječka “desna aktivistica” i kandidatkinja na listi Domovinskog pokreta u 8. izbornoj jedinici. Snimku je Spadoni Štefanić objavila na svome Facebook profilu.

Tradicionalno, proslavi Dana antifašističke borbe na Tuhobiću nazočili su brojni SDP-ovci na čelu s gradonačelnikom Rijeke i kandidatom za Sabor na predstojećim izborima Vojkom Obersnelom, ali bio je tu i jedan HDZ-ovac, saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

U svojoj objavi na Facebooku, uz pripadajući video, Spadoni Štefanić napisala je:

“Primorsko goranska županija, Tuhobić 22.06.2020. na derneku za “Dan antifašizma” nazočio je gradonačelnik Rijeke i suradnici. Odzvanjaju stihovi pjesme ŽIVJELA JUGOSLAVIJA Fikrete Jahić “Lepe Brene” o Jugoslaviji i Titu. Oni svoju države ni armije više nemaju, ali nisu još izgubili sve bitke. A mi? Mi svoje volimo i nećemo nazad.”

Toj pjesmi ovdje nije mjesto

Dinko Tamarut, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije, suorganizator proslave antifažizma na Tuhobiću je kazao kako je i sam iznenađen.

“U trenutku dok je ova pjesma puštena s razglasa nisam još bio stigao na proslavu. Iskreno, ostao sam iznenađen kada sam čuo da je puštena i ta pjesma. Inače tradicionalno na ovim okupljanjima slušamo domaće napjeve, Olivera, Gibonnija, domaće klape…kao što nam je i ovoga puta, 22. lipnja, gostovala i klapa Nevera.“, kazao je Tamarut i nastavio:

“Dečki iz Bakra bili su zaduženi za razglas, nemam uvid u to što su sve uvrstili u ono što se slušalo niti imam ikakvu kontrolu nad time, ali ako me već pitate konkretno, živimo u demokraciji i slobodi, nek` svatko sluša što hoće – doma. Ali u službenoj prigodi kao što je bila ova, slažem se da toj pjesmi ovdje nije bilo mjesto“, priznao je za Riportal Dinko Tamarut, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista PGŽ.

Povratak na Net.hr