BRANITELJI NA POTEZU

NA POMOLU VELIKI OKRŠAJ: Izbor novog ministra branitelja mogao bi se dodatno zakomplicirati

Braniteljske udruge mogle bi već sutra predložiti još jednog kandidata za ministra ili zamjenika ministra branitelja, potvrdili su za RTL čelnici nekoliko udruga.

Na taj će način poštivati zahtjev premijera Tihomira Oreškovića koji je u razgovoru s predstavnicima braniteljskih udruga pozvao da uz Milijana Brkića, kao kadidata HDZ-a i oni daju svog kandidata za tu ministarsku funkciju.

Čelno mjesto Ministarstva branitelja upražnjeno je već 40 dana, nakon što se s funkcije ministra povukao Mijo Crnoja.

PETROV: ‘Ne znam je li Brkić HDZ-ov kandidat za ministra. Snimke iz Banskih dvora? Nitko mi ih nije pokazao…’

HDZ DAO ULTIMATUM MOSTU?: ‘Ili će Milijan Brkić biti novi ministar, ili idemo na nove izbore’

Podrška Brkiću

“Najvjerojatnije će braniteljska populacija Vukovara predložiti jednog od kandidata za ministra ili zamjenika ministra”, kazao je za RTL Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora. Međutim, o imenima nije htio govoriti.

Branitelji savska
Branitelji koji u šatoru ispred ministarstva prosvjeduju više od 500 dana podržavaju HDZ-ov izbor Milijana Brkića. Ne žele se u izbor ministra uopće miješati, jer drže da o tome mora odlučiti politika.

Ministra poljoprivrede nije biralo selo

“Niti je ministra poljoprivrede rješavalo selo, niti ministra turizma iznajmljivači stanova i apartmana, tako ni Ministarstvo branitelja ne trebaju rješavati branitelji”, ističe Marko Radoš, tajnik Udruge 100% za Hrvatsku.

Premijer je novi sastanak s braniteljskim udrugama najavio za utorak, a do kraja tjedna očekuje se i njegova konačna odluka o čelnom čovjeku ministarstva.

Većina braniteljskih udruga podržava Brkića za ministra i složne su da je Vlada već odavno trebala imenovati njihovog ministra. Braniteljima, kao ni Mostu, očito ne smeta činjenica da je Policijska akademija najavila novi postupak protiv Brkića zbog plagiranja završnog rada.

Povratak na Net.hr