BAŠ JE ZAZIMILO / Hladno jutro: Vozačima prijeti poledica, a u unutrašnjosti se očekuje susnježica i snijeg, pogotovo u nedjelju

Image

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura tijekom jutra je moguća poledica na većini cesta u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima

22.1.2022.
8:29
Play logo

U unutrašnjosti danas umjereno i pretežno oblačno, mjestimice sa susnježicom ili snijegom, prijepodne češćim u Slavoniji, a poslijepodne i navečer u gorskim predjelima, dok će na Jadranu biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Nakon jutarnjeg jugozapadnjaka zapuhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, u gorju sjeveroistočnjak. Na Jadranu vjetar umjeren do jak sjeverozapadni, još ujutro i ponovno navečer bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6 na kopnu te od 7 do 10 Celzijevih stupnjeva duž obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja RTL, u kopnenim predjelima i dalje umjereno ili pretežno oblačno uz povremene slabe oborine - u nedjelju popodne i u noći na ponedjeljak će se zabijeliti i ponegdje u nizinama. Tijekom ponedjeljka će oborine polako prestajati te će se postupno razvedravati. Ostaje hladno, osobito početkom idućeg tjedna kada će ponegdje i tijekom cijelog dana biti u minusu.

Kolnici vlažni i skliski

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura tijekom jutra je moguća poledica na većini cesta u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javio je Hrvatski autoklub (HAK). Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na lokalnoj cesti Dugopolje-Kotlenice kod crkve Sv. Mihovila (LC67078), izvijestio je HAK u 7 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici: DC25 Korenica-Lički Osik; DC42 Poljanak (g.ž.KA) - Poljanak (g.ž.LS); DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; LC59122 Šušanj-Ledenik; LC59123 Šušanj-Konjsko; na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice i Donjeg Lapca te na ŽC5217 Mazin-Bruvno (Zadarska županija). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. Trenutačno se u teretnom prometu na Bajakovu čeka oko  tri sata.  U pomorskom prometu nema poteškoća.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo