PROSVJED NA MARKOVU TRGU / Radnice 'Orljave' pred Vladom jer ne dobivaju plaće: Benčić optužuje vlast za uvertiru u stečaj

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Benčić kaže kako se čini da je sve to uvertira u stečaj tvrtke kako bi se podijelila njena imovina.

30.6.2021.
12:40
Patrik Macek/PIXSELL
Play logo

Radnice požeške tekstillne tvrtke Orljava prosvjeduju na Markovu trgu ispred Banskih dvora sa zahtjevom da Vlada razgovara s njima o budućnosti tvrtke koja je u stečaju, a radnice nisu tri mjeseca dobile plaće.

Prema navodima Novog sindikata i Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske, Vlada se do sada oglušila na njihove zahtjeve za razgovorom o budućnosti tvrtke nakon otvaranja stečaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Uvertira u stečaj tvrtke

Saborska zastupnica Sandra Benčić ocijenila je da stanje u požeškoj tvrtki Orljava pokazuje kako se premijer Andrej Plenković hvali da spašava gospodarstvo, a istovremeno uništava tvornice u državnom vlasništvu.

Image
RADNICI NE DOBIVAJU PLAĆE /

Benčić: 'Premijer se hvali da spašava gospodarstvo u covid krizi, a istovremeno uništava tvornice'

"Premijer se hvali da spašava gospodarstvo u covid krizi, a istovremeno država koja se hvali spašavanjem gospodarstva uništava vlastite tvornice", kazala je Benčić.

Play logo
shimmer fallback
shimmer fallback

Istaknula je i da država nije zainteresirana ni za razgovor s radnicima Orljave koji prosvjeduju jer ne dobivaju plaće. Ocijenila je kako se čini da je sve to uvertira u stečaj tvrtke kako bi se podijelila njena imovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo