HAK javlja da je danas na blagdan Tijelova pojačan promet na većini cesta u smjeru mora, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, na pojedinim graničnim prijelazima sa Republikom Slovenijom na ulasku te sa Bosnom i Hercegovinom na izlasku. Zbog toga korisnike mole za strpljenje. 

Gužve su sve veće. Na graničnom prijelazu Macelj na ulazu Slovenije u Hrvatsku čeka se jedan sat, a na ostalim graničnim prijelazima čeka se do pola sata, Velika kolona se stvara od Jankomira prema Lučkom dugačka pet kilometara, a od Buzina prema Lučkom je šest kilometara. 

Uočena srna na autocesti

Na autocesti A4 između tunela Hrastovec i čvora Novi Marof uočena je srna, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) te poziva vozače za dodatan oprez. Na kolniku na autocesti A7 između čvorova Križišće i Šmrika, u smjeru mosta Krk, nalazi se predmet te se vozi uz ograničenje brzine 60 km/h.

Promet je pojačan i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika, A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca i A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba.

Povodom blagdana Tijelova zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju 3. lipnja od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.