PREŠLI SU SVAKU MJERU

NA HVARU OSVANULE TABLE UPOZORENJA: Kreće borba protiv raskalašenih turista – bit će kazni za one koji se ne znaju ponašati

Na ulazu u grad Hvar ovog vikenda osvanule su table s upozorenjem za turiste, koji sada dobro znaju što ih očekuje ukoliko se u gradu budu ponašali onako kako ne priliči.

‘U skladu s gradskom odlukom o javnom redu i miru, postavljena je ploča s kojom se želi upozoriti turiste na određena pravila ponašanja u samom gradu’, rekao je mag. iur. Jurica Miličić, predsjednik hvarskoga Gradskog vijeća.

Ukoliko po gradu šetate u kupaćem kostimu platit ćete kaznu od 600 eura. Žene koje hodaju u grudnjaku po ulici, ali i muškarci golog torza platit će 500 eura kazne. Uhvate li vas da ulicom hodate s bocom u ruci i u alkoholiziranom stanju, stići će vas kazna u iznosu do 700 eura.

I u drugim gradovima upozorenja, no bez kazni

Miličić tvrdi da se u Barceloni uvjerio da postoje table s istim ili sličnim kaznama, prenosi Jutarnji. Podsjeća kako u mnogim hrvatskim gradovima stoje table s takvim upozorenjima – da se u uži dio grada ne smije ići u kupaćem kostimu. No, nema kazni.

Moguće i nove mjere

‘Za utvrđivanje prekršaja nadležno je gradsko komunalno redarstvo, a 18. srpnja na sjednici Gradskog vijeća vijećnici će, na prijedlog gradonačelnika Rikarda Novaka, raspravljati o ovim mjerama o održavanju reda u turizmu te eventualno predlagati nove’, kazao je Miličić.

 

Povratak na Net.hr