NA HVARU OSVANULE TABLE UPOZORENJA: / Kreće borba protiv raskalašenih turista - bit će kazni za one koji se ne znaju ponašati

Image

Na ulazu u grad Hvar ovog vikenda osvanule su table s upozorenjem za turiste, koji sada dobro znaju što ih očekuje ukoliko se u gradu budu ponašali onako kako ne priliči.

10.7.2017.
7:26
Facebook, Pixsell

'U skladu s gradskom odlukom o javnom redu i miru, postavljena je ploča s kojom se želi upozoriti turiste na određena pravila ponašanja u samom gradu', rekao je mag. iur. Jurica Miličić, predsjednik hvarskoga Gradskog vijeća.

Ukoliko po gradu šetate u kupaćem kostimu platit ćete kaznu od 600 eura. Žene koje hodaju u grudnjaku po ulici, ali i muškarci golog torza platit će 500 eura kazne. Uhvate li vas da ulicom hodate s bocom u ruci i u alkoholiziranom stanju, stići će vas kazna u iznosu do 700 eura.

I u drugim gradovima upozorenja, no bez kazni

Miličić tvrdi da se u Barceloni uvjerio da postoje table s istim ili sličnim kaznama, prenosi Jutarnji. Podsjeća kako u mnogim hrvatskim gradovima stoje table s takvim upozorenjima - da se u uži dio grada ne smije ići u kupaćem kostimu. No, nema kazni.

Moguće i nove mjere

'Za utvrđivanje prekršaja nadležno je gradsko komunalno redarstvo, a 18. srpnja na sjednici Gradskog vijeća vijećnici će, na prijedlog gradonačelnika Rikarda Novaka, raspravljati o ovim mjerama o održavanju reda u turizmu te eventualno predlagati nove', kazao je Miličić.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali