LEGALNO ILI NE?

NA FILOZOFSKOM PALE ODLUKE: Fakultetsko vijeće smijenilo dekana Holjevca, predložili novog kandidata

Fakultetsko vijeće FFZG-a izglasalo je smjenu starog i za novog dekana predložilo Nevena Budaka. Njihovu odluku Holjevac smatra nelagalnom, no oni tvrde kako su je s natpolovičnom većinom, koju su imali, mogli donijeti.

Fakultetsko vijeće FFZG-a izglasalo je danas natpolovičnom većinom smjenu vršitelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta Željka Holjevca, a na njegovo mjesto predložilo je bivšeg dekana Nevena Budaka, piše N1. Pritom su naveli kako su Budaka predložili jer ima upravljačko iskustvo kao bivši dekan.

S Vijeća pojašnjavaju da je njihov potez legalan jer su odluku donijeli natpolovičnom većinom, dok se dekan Holjevac s tim tvrdnjama nikako ne slaže. On je pak prije današnje sjednice zasjedanje pokušao spriječiti tako što je, kako piše N1, slao prijetnje kaznenim prijavama koje mogu završiti zatvorom do godine dana. Članovi Vijeća, čini se, nisu se dali zastrašiti pa je sjednica počela.

Na dnevnom redu su bili legalnost razrješenja pojedinih članova uprave, legalnost imenovanja vršitelja dužnosti pojedinih prodekana, Studentski zbor te druge odluke.
Profesor Dean Duda objasnio je da Statut propisuje opciju koja se dogodila i kada nema demokratske volje da se razriješi situacija, a riječ je o situaciji koja već mjesecima blokira fakultet, pa je bilo moguće da se Fakultetsko vijeće odluči na takav način.

REKTOR BORAS PORUČIO: ‘Suzdržite se od izvaninstitucionalnog djelovanja’

Povratak na Net.hr