Na Žumberku

NA DUBINI OD 40 METARA: Vatrogasci izvlačili automobil s dna jame

Zagrebački vatrogasci ovog su vikenda imali doista neuobičajen zadatak. Na zamolbu Zagrebačkog speleološkog saveza sudjeluju u izvlačenju teških tereta ubačenih u kršku jamu Pavlovicu, na Žumberku.

Kad kažemo teških tereta, mislimo, doista teških tereta. Naime, jama je godinama služila kao mjesto za otpad, tako da su speleolozi u njoj uz gomilu smeća pronašli i nekoliko bačvi s opasnim tvarima, koje će biti propisno zbrinute. Kakvu su štetu učinile okolišu i vodama u koje su kroz krš prodrle, vjerojatno nikad nećemo doznati.

Međutim, ono u čemu su speleolozi trebali pomoć vatrogasaca bilo je izvlačenje kompletnog jednog automobila iz jame. Vatrogasni tim sastavljen je od vatrogasaca specijaliziranih za spašavanje iz dubina i visina i pripadnika Specijalističke postrojbe civilne zaštite Grada Zagreba za spašavanje iz ruševina.

Iz jame duboke 40-ak metara izvađen je osobni automobil. Vatrogasci su u jamu ušli s hidrauličkim alatom, izrezali automobil i izvukli ga na površinu u dijelovima. Bravo, dečki!

SKOK DO VRHA ZGRADE: Zaboravite crvene kamione, vatrogasci će uskoro koristiti jetpackove

Povratak na Net.hr