RADNO LJETO U ZAGREBU / Zna se datum nove sjednice Gradske skupštine, no izgleda da se neće raspravljati o dvije važne teme

Iako se očekivalo da će se na sjednici naći rebalans proračuna , ali i ukidanje te spajanje pojedinih gradskih ureda, tih točaka za sada još nema.

2.7.2021.
9:21
Robert Anic/PIXSELL

Na zagrebačkoj političkoj sceni ljeto će biti - radno. Naime, predsjednik gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović uputio je gradskim zastupnicima poziv za drugu sjednicu Gradske skupštine, koja je zakazana za 15. srpnja.

Iako se očekivalo da će se na sjednici naći rebalans proračuna , ali i ukidanje te spajanje pojedinih gradskih ureda, kako bi se smanjila administracija, ali i kako bi se gradonačelnik Tomislav Tomašević riješio Bandićevih ljudi koji nisu dali svoje mandate na raspolaganje, tih točaka na dnevnom redu sjednice za sada još nema.

Godišnji izvještaj o proračunu

Prva, i najšira točka o kojoj će skupštinari raspravljati je Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Zagreba za 2020., a jedna od zanimljivijih točaka čiji je predlagatelj klub zastupnika HDZ-a i HSLS-a je Prijedlog zaključka (imenovanje čIanova Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga d.o.o.). Gradonačelnik Tomašević na dnevni je red uvrstio i točku Prijedlog zaključka o razrješenju i imenovanju članova u Upravno vijeće ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske.

Na dnevnom je redu puno točaka koje se odnose na izvještaje o radu, a između ostalog jedna od tema će biti izvješće o radu Savjeta za zdravlje Grada Zagreba za 2020. godinu.

Iako za sada nema govora o rebalansu, moguće je da se ta točka naknadno ubaci u dnevni red.

Konstituirajuća sjednica održana prije mjesec dana

Podsjećamo, konstituirajuća sjednica Gradske skupštine grada Zagreba održana je 17.lipnja, a na njoj je za predsjednika izabran Joško Klisović (SDP), koji će tu dužnost obavljati profesionalno.

Za potpredsjednike Skupštine izabrani su Ivana Kekin, Teodor Celakoski, Mislav Herman i Igor Peternel.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen