Na bubnju završila i kuća vrijedna sedam milijuna kuna

Sa sedam milijuna kuna procijenjene vrijednosti, kuća u Josipovcu najskuplja je nekretnina u Osijeku i okolici koja će u ožujku biti ponuđena na prodaju u ovršnom postupku.

5.3.2013.
10:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kuća u Josipovcu je ujedno među deset najskupljih kuća u Hrvatskoj čija je prodaja radi namirenja duga, u ovom trenutku, oglašena u nacionalnom HGK-ovom očevidniku nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom i stečajnom postupku. No, definitivno je jedina 'skupa' kuća s područja Slavonije i kontinenta općenito – sve ostale višemilijunski zadužene vrijedne nekretnine su s područja Dalmacije.

Za šire područje Osijeka u ovom je trenutku na bubnju oglašena prodaja ukupno 22 nekretnine, od kojih dvije, riječ je o kući u Retfali i stanu na Jugu 2, imaju termin prodaje već ovog tjedna. Osim Josipovca, oglašene su ovrhe nekretnina i u prigradskim Višnjevcu i Sarvašu. U samom je Osijeku oglašena prodaja radi namirenja duga 19 kuća i stanova. Najskuplja procijenjena među njima je nekretnina u Banovoj ulici, na 1,7 milijuna kuna, najmanje se traži za stan od 40 kvadrata na Vijencu Ivana Česmičkog. Zanimljivo, za deset puta veću površinu, kuću i dvorište na Jugu, traži se samo približno deset tisuća kuna više.

''U Osijeku, odnosno osječkom Trgovačkom sudu, prošle godine bilo je oglašeno 390 ovršnih prijedloga za prodaju nekretnina. Iako je dobar dio ovrha obustavljen ili su stranke dogovorile odgodu, deset posto kuća je prodano'', izvijestila je Mira Brnjevarac, sutkinja osječkog Općinskog suda, zamjenica predsjednika Ostavinskog, izvanparničnog i ovršnog odjela, piše Glas Slavonije.

''Vrlo je česta pojava da se stranke uspiju dogovoriti i uoči samog ovršnog postupka. Što i kako, to mi na sudu ne moramo znati'', poručila je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali