Nevrijeme poharalo Hrvatsku, vjetar nosio krovove i rusio stabla!

Obilna kisa i snazan vjetar i dalje u Hrvatskoj stvaraju probleme u prometu. Snijeg je pao i na Biokovu, a temperatura se tamo spustila na -1 ?C.

16.5.2014.
8:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Obilna kisa prouzrocila je i poplave. Poplavljene su obiteljske kuce, podrumi stambenih zgrada, poljoprivredne povrsine i neke prometnice.

Elementarna nepogoda proglasena je u Osjecko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj zupaniji. Steta na poljoprivrednim usjevima je golema. Na podrucju Zupanje i Gunje ima poplavljenih kuca, pise Jutarnji list.

Zima se ne predaje, pa je umjesto uobicajeno toplog svibanjskog jutra biokovske vrhove u petak ujutro zabijelio novi snijeg.

10-ak centimetra snijega na Biokovu

Na najvisem vrhu Svetom Juri palo ga je desetak centimetara, a temperatura se spustila na minus 1,3 Celzijeva stupnja, kazao je dezurni tehnicar na odasiljacu HRT-a na Biokovu.

Ustvrdio je da je snjezno vrijeme u drugoj polovici svibnja vrlo rijetko.

Na Makarskom primorju pada lagana kisa, temperatura je 12 Celzijevih stupnjeva, a vjetar je sasvim oslabio.

Nakon dvodnevnog prekida zbog jake bure, u petak u 6 sati uspostavljen je trajektni promet izmedu Makarske i Sumartina na otoku Bracu.

Podsjetimo, zbog nevremena palo je kompletno kroviste sa zgrade Grada Novog Marofa. Iz JVP Zagreb su rekli da je bio povecan broj intervencija na podrucju grada zbog vjetra, no situacija je bila pod kontrolom. Kriticno je bilo i u Osijeku kojeg je pogodilo snazno olujno nevrijeme, a vjetar je nosio sve pred sobom.

Od 6.40 autocesta A1 izmedu cvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je samo za osobna vozila.

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (D8) izmedu Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I skupina), a izmedu Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom ( I i II skupina).

Zbog vode na kolniku zatvorene su:

- D51 Pozega-Nasice u mjestu Bjelisevac (obilazak je Jaksic-Vetovo-Kutjevo) - D38 u mjestu Orljavac (obilazak: Brestovac-Nova Gradiska-Okucani-Lipik ili Pakrac-Novo Zvecevo-Kamenski Vucjak-Brestovac i obratno) i Sokacka cesta u Pozegi - D47 Pakrac-Novska (obilazak: B.Jaruga-Dobrovac-Lipik) - ZC2107 Podrute-Bela (obilazak preko Novog Marofa) - ZC3291 Sirac-Pakrani (obilazak:Daruvar-Doljani-Sirac) - ZC4030 Kutjevo-Orahovica (zbog odrona) - ZC4113 Paskovci-Lucinci - ZC4116 Kuzmica-Jaksic - ZC4292 Dakovo-Dragotin - LC44141 u mjestu Svetoblazje kod Dakova (obilazak je preko mjesta Dragotin) - LC42016 u mjestu Donji Bogicevci (Dragalic-ZC4158-D5-Pivare)

Zbog uklanjanja stabala s kolnika, za sav promet, zatvorena je Sljemenska cesta.

Zbog povremeno jakih udara vjetra vozi se uz ogranicenje brzine na dionici autoceste A1 izmedu Zagreba i Bosiljeva te od juznog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Bozici.

Kisa i mokri kolnici usporavaju promet u sredisnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici i Slavoniji.

Na autocesti A1 kroz tunele Gric i Sveti Rok te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobic zbog radova se vozi jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali