NA BIOKOVU 40-AK CENTIMETARA SNIJEGA; Meteorologinja otkriva: / 'Stižu novi problemi, očekuju se višemetarski valovi i poplave'

27.12.2020.
16:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Snijeg koji od jučer pada na Biokovu spustio se nisko i na primorski dio te planine, a na najvišem vrhu, Svetom Juri, izmjereno je 40-ak centimetara snijega.

Na najvišem biokovskom vrhu 1762 metra visokom Svetom Juri gdje je u 14 sati temperatura bila minus dva Celzijeva stupnja, visina snijega je 40-ak centimetara, a u nanosima snijeg je viši od jednog metra, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

Biokovska prometnica od ulaza u Park prirode Biokovo do vrha Sveti Jure, inače najviša u Hrvatskoj, većim je dijelom prekrivena snijegom, pa se tom jednotračnom prometnicom, s obzirom na to da je Park prirode Biokovo zatvoren, vozi na vlastitu odgovornost. Ujedno, od raskrižja Vošac - Sveti Jure na Biokovu postavljen je lanac koji onemogućuje prometovanje na zadnjih šest kilometara te ceste prema na višem biokovskom vrhu.

Stižu nove nevolje

Kako navodi meteorologinja N1 televizije Tea Blažević, utjecaj duboke ciklone nad sjeverozapadnom Europom već se manifestira na vrijeme u našim krajevima, pa je tlak zraka u padu. Nacionalna meteorološka služba Ujedinjenog Kraljevstva ciklonu je nazvala “Bella”. Uvod je to u novu promjenu vremena.

"Već danas kasnije poslijepodne i navečer vjetar će “okretati” na južnjak i jugozapadnjak, u Dalmaciji, na ostatku obale buru će zamijeniti sjeverozapadnjak. Upravo će vjetar južnog smjera, jugo i oštro, sutra stvarati, malo je reći, velike probleme na moru, gdje će biti višemetarskih valova, koji će zapljuskivati i plaviti dijelove obale, prekidati pomorski promet. Lokalno će biti obilne oborine duž Jadrana, što može rezultirati bujičnim i urbanim poplavama. Na moru postoji opasnost od jakih nevera", navodi Tea Blažević za N1 televiziju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali