BEZ NATJEČAJA

MUTNI POSLOVI U PETRINJI? Obnovu prigradskog naselja dobila tvrtka registrirana koncem siječnja, a šef joj je jedva punoljetan

Gradonačelnik Dumbović obrazložio je dodjelu posla toj tvrtki iznimnom hitnošću, tako da nije bilo ne samo javnog natječaja, nego niti poziva drugim tvrtkama da daju ponude

U Petrinji na vidjelo izlaze neki sumnjivi poslovi oko obnove grada nakon potresa.  Naime, 24 sata pišu o tvrtki koja je bez javnog natječaja dobila posao popravaka ili zamjene dimnjaka, zabatnih zidova, krovišta i dizala u petrinjskom naselju Mošćenica. Posao je vrijedan 998.000 kuna, a na čelu tvrtke je jedva punoljetni mladić.

Sumnju u namješteni natječaj dodatno pobuđuje podatak da je spomenuta tvrtka upisana u sudski registar tek u drugoj polovici siječnja te da ima temeljni kapital od tek 10 kuna, a već u veljači gradska uprava, na čelu s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem, dodijelila joj je spomenuti posao.

UŽARENO STANJE U PETRINJI; Dumbović: ‘Govoriti da su nestala tri šlepera materijala su najogavnije laži’; Popović: ‘Podnesite ostavku!’

Otac ne zna da mu sin ima tvrtku

Gradonačelnik Dumbović obrazložio je dodjelu posla toj tvrtki iznimnom hitnošću, tako da nije bilo ne samo javnog natječaja, nego niti poziva drugim tvrtkama da daju ponude. Povrh svega, pišu 24 sata, Grad Petrinja je objavio da je na isti način, izravnom pogodbom, dodijelio posao i tvrtki Pet plus gradnja. No, ta tvrtka treba dimnjake i krovišta popraviti u 14 petrinjskih naselja za cijenu jedva veću od dva milijuna kuna, dok je ona prvospomenuta samo za obnovu jednog naselja dobila milijun kuna.

Novinar 24 sata nazvao je broj naveden kao kontakt na njihovom dokumentu da sazna više o vlasniku i broju zaposlenih, ali se, na iznenađenje, javio otac direktora koji je rekao kako uopće ne zna da mu sin ima tvrtku. On je, inače, imao autoservis u Petrinji, a zatim je odselio u Njemačku. Vratio se nakon što je grad pogodio potres.

‘ZA SVE JE KRIV – MOST’: Dumbović komentirao uzavrelu situaciju u Petrinji: ‘Ispadamo kao kauboji bez reda’

gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović (foto: Željko Lukunic/PIXSELL)Foto: Željko Lukunić / PIXSELL

Kumstvo sa sinom gradonačelnika Dumbovića?

Sugovornici iz Petrinje kazali su, pak, da je otac vlasnika tvrtke “u kumstvu s Dumbovićevim sinom” te da su dvije obitelji “u prisnim odnosima”. Kasnije se otac ipak javio novinarima 24 sata, ali putem sms-poruke u kojoj je napisao da u Njemačkoj ima firmu za visinske radove i čišćenje solarnih panela.

“Stavili smo se na raspolaganje s dizalicom i kolegama te srušili više od 70 dimnjaka bez ijedne kune. Posjedujemo višegodišnje iskustvo i mehanizaciju za visinske radove, stoga ne vidim zašto ne bismo radili u svom gradu”, pisalo je u poruci te dodano da su iz njemačkog Kemptena u Petrinju dopremili tri šlepera humanitarne pomoći.

U poruci su naveli da su se javili na natječaj objavljen u Narodnim novinama, da još pet tvrtki radi isti posao, da u svemu nema nikakve senzacije te da ljudi mogu potvrditi da su radili besplatno. Opovrgli su i tvrdnje da su u kumskim te ikakvim drugim odnosima s gradonačelnikom Dumbovićem.

PETRINJAC ODLUČIO PROGOVORITI O DUMBOVIĆU: ‘Lokalni šerif; Mora biti kako on kaže ili ne može biti drugačije’

Povratak na Net.hr