NAKON ISPITIVANJA

MUŠKARCA KOJI JE PRIJETIO PLENKOVIĆU PUSTILI NA SLOBODU: U kući držao hrpu ilegalnog oružja, ima zabranu napuštanja boravišta

Prilikom pretresa kuće, kod 63-godišnjeg Đ.Č. policija je pronašla puške, ručne bombe, granate i gomilu streljiva

63-godišnji Đ.Č. iz Selišta kod Kutine, koji je nakon napada Danijela Bezuka na zgradu Vlade izjavio kako vjeruje da je cilj napada bio predsjednik Vlade Andrej Plenković i da je napadač, koji je na koncu počinio samoubojstvo, to trebao prepustiti njemu i svome ocu, nakon privođenja i ispitivanja pušten je da se brani sa slobode. Kako je izvijestio DORH, sudac istrage odbio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora te osumnjičenome odredio mjere opreza: zabranu napuštanja boravišta i redovito javljanje nadležnoj policijskoj postaji.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku najavilo je da će se žaliti na njegovo puštanje na slobodu.

TKO JE MUŠKARAC KOJI JE PRIJETIO PLENKOVIĆU? Susjedi kažu: ‘Znamo njegove desničarske stavove, ali on je bezopasan’

Ilegalno naoružan do zuba

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 63-godišnjak 12. i 13. listopada 2020. na svojoj adresi prebivališta u okolici Kutine, tijekom razgovora sa predstavnicima sredstava javnog priopćavanja, potaknut nedavnim napadom 22-godišnjaka na policijske službenike koji su osiguravali zgradu Vlade Republike Hrvatske, izrekao ozbiljne prijetnje predsjedniku Vlade Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju DORH-a.

Također, otkriveno je da je Đ.Č. ilegalno naoružan do zuba.

“Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik u svojoj kući i vikend kući u okolici Kutine, neovlašteno držao pušku ručne izrade, zračnu pušku, više komada ručnih bombi i granata te više od dvjesto komada raznog streljiva”, stoji u priopćenju DORH-a.

JE LI BEZUK BIO VUK SAMOTNJAK? Stručnjak za sigurnost: ‘Postoje tri faktora koja se moraju poklopiti da bi neka osoba učinila nešto ovakvo’

Maštao da ubija Plenkovića

Prethodno je Policijska uprava sisačko-moslavačka objavila kako Đ.Č.-a sumnjiče da je “nakon višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade”.

“Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta”, izvijestili su iz policije.

[VIDEO] MUP OBJAVIO SNIMKU NAPADA NA MARKOV TRG: ‘Ispucao je streljivo i nakon reakcije policajca u pokretu je zamijenio okvir i opet zapucao’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr