SPAŠAVANJE ČAMCEM

MUŠKARAC I DVOJE DJECE IZGUBILI SE NA LOKVARSKOM JEZERU; Spasili su ih HGSS-ovci: ‘Bili su prestrašeni i pothlađeni’

HGSS je obavio uspješnu akciju spašavanja muškarca i dvoje djece kod Lokvarskog jezera

Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je na svojim stranicama kako je izvedena akcija spašavanja kod Lokvarskog jezera, pri čemu je bio uključen i tim za spašavanje na vodama radi brže evakuacije izgubljenih osoba.

Naime, prije dva dana, 29. kolovoza, oko 20:00 sati, Policijska postaja Delnice uputila im je poziv vezan za tri izgubljene osobe na području Lokvarskog jezera, jednoj odrasloj osobi i dvoje djece. Izgubljeni su se 12 sati nalazili na tom području, a posljednja tri sata ne mogu locirati svoju poziciju.

Krivo prenesene informacije

Odmah po dojavi na teren su izašla dva člana HGSS stanice Delnice a ostatak spašavatelja je stavljen u pripravnost. Po uspostavljanju kontakta putem mobilnog telefona pokušaj lociranja izgubljenih osoba nije bio uspješan zbog krivo prenesenih informacija. Nakon sat vremena potrage na terenu uspjeli su locirati osobe ali na suprotnoj strani jezera od mjesta gdje su se nalazili spašavatelji.

S obzirom na predviđeno vrijeme hodanja kroz nepristupačan teren te vrijeme evakuacije djece, procijenjeno je da je najbrži put prijevoz osoba u čamcu. Ubrzo je na teren izašao tim za spašavanje na vodama koji je zbrinuo i transportirao osobe do djelatnika policije radi uzimanja podataka. Zbog dugotrajnog boravka na terenu, osobe se bile prestrašene i pothlađene, a akcija je završila povratkom spašavatelja u bazu, u 23.30 sati, izvijestili su iz HGSS-a.

Povratak na Net.hr