VLADIN 'AMEN'

MUP ZAPOŠLJAVA ZBOG SCHENGENA: Za novih 88 djelatnika trebat će godišnje 4,4 milijuna kuna

Ministarstvu unutarnjih poslova Vlada je odobrila zapošljavanje 88 novih državnih namještenika na određeno vrijeme. Za njih će godišnje trebati izdvojiti 4,4 milijuna kuna.

MUP-ov zahtjev obrazložio je zamjenik ministra Davor Blažević rekavši da je novo zapošljavanje potrebno zbog pune primjene schengenske pravne stečevine, čime će hrvatska granica postati vanjska granica Europske unije. To će dovesti i do povećanja obujma posla.

Riječ je o namještenicima – mahom kuharima, domarima, čistačicama i ostalom pomoćnom osoblju koje će raditi na održavanju objekata granične policije i u tranzitnim centrima za izbjeglice. U pitanju je objekt za smještaj graničnih policajaca u Kuparima, te centri za strance u Trilju i Tovarniku.

U zahtjevu MUP-a za odobrenje zapošljavanja pojašnjava se kako je u tom ministarstvu u prvih pola godine prestao radni odnos za 254 zaposlenika po raznim osnovama, ali da je primjenom klauzule “2 za 1”, u službu primljeno 87 policajaca koji su prošli edukacijski program prije godinu dana i u obvezi su raditi određeno vrijeme za MUP.

Za novih 88 djelatnika, počnu li raditi od kolovoza, u ovoj je godini potrebno iz proračuna izdvojiti dodatnih 1,45 milijuna kuna, dok će godišnje za njihove plaće trebati 4,4 milijuna kuna.

TEHNIČKA VLADA ODRŽALA NOVU SJEDNICU: Na dnevnom redu ponovno se našlo i kadroviranje

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr