LJETOVANJE U DRŽAVNOJ VILI

MUP OBJAVIO PODATKE O TROŠKOVIMA U COSTABELLI: Tko je koliko trošio od 2009. godine pa sve do danas

Ljetovanje opozvanog premijera Tihomira Oreškovića s obitelji u državnoj Villi Costabella na opatijskoj rivijeri izazvalo je dosta bure u javnosti zbog navodnih visokih troškova reprezentacije o kojima su pisali neki mediji.

Tako je, primjerice, objavljeno da su Orešković i njegova obitelj, provevši ondje na odmoru 32 dana, samo na usluge cateringa potrošili 100.113 kuna što je, navodno, plaćeno novcem za troškove reprezntacije Ministarstva unutarnjih polsova koje upravlja spomenutom rezidencijom.

LJETNA REZIDENCIJA: Orešković s obitelji ljetuje u MUP-ovoj vili. Priča se da je ondje nekoć odmarao i zloglasni mafijaš…

Ove godine potrošeno 122.514 kuna

Upravo zbog toga, MUP je u ponedjeljak poslijepodne na svojim mrežnim stranicama objavio troškove boravka gostiju u spomenutoj vili i to u razdoblju od 2009. do 2016. godine.

“S obzirom na veliki interes medija i javnosti, Ministarstvo unutarnjih poslova objavljuje podatke o visinama reprezentacije u Villi Costabella. U slučaju dodatnog interesa, spremni smo omogućiti uvid u pojedinačne račune. Interes je potrebno najaviti dva dana ranije kako bi se organizirao termin”, stoji u objavi na stranicama MUP-a.

Tako je u tablici navedeno da je u ovoj godini za troškove reprezentacije potrošeno 122.514,34 kuna. Ne zna se je li u taj iznos uračunat i catering od 100.113 kuna o kojem su pisali neki mediji.

U spomenutom razdoblju, najviše je potrošeno lani – 293 tisuće kuna, a najmanje 2010. godine kada su troškovi reprezentacije u Costabelli iznosili tek 175 kuna.

LJETOVANJE U OPATIJSKOJ VILI: Tehnički premijer Orešković u 32 dana potrošio 100.113 kuna za hranu i piće

Više je koštalo kada je Milanović ondje ljetovao

Bivši premijer Zoran Milanović je, kako su tada pisali neki lokalni riječki mediji također ljetovao u toj vili 2013. godine. Te je godine, prema podacima koje je danas objavio MUP, za troškove reprezentacije potrošeno 247,925,45 kuna.

No, u tablici su tek podaci o ukupno potrošenim sredstvima, bez specifikacija, tako da se ne zna koliko je od tih iznosa otišlo na druge troškove.

Orešković je, inače, izjavio da još nije vidio račune sa svog ljetovanja, te da će platiti hranu koju je njegova obitelj pojela.

OREŠKOVIĆ O TROŠKU LJETOVANJA U VILI: ‘Nisam još vidio fakture, platit ću hranu za svoju obitelj’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr