'Kada gledam sadašnje kandidate, imam osjećaj kao da se natječu u tome tko će reći veću ludost. Gradonačelnik/ca neće biti onaj tko kaže veću ludost, nego tko pokaže razumno što može biti'

Premda je potpora stranke GLAS kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika SDP-a, Joška Klisovića djelovala kao "gotova stvar", iz te stranke još nisu donijeli odluku. Anka Mrak Taritaš rekla je za N1 da su s SDP-om razgovarali u prijateljskom tonu, no odluku će donijeti danas popodne i objaviti je u subotu. "Uvijek morate razmišljati i što će biti dan poslije", dodala je.

"O svemu što odlučimo obavijestit ćemo javnost. Svaka od naših podružnica sama odlučuje, uz koordinaciju, koji je najbolji način izlaska na izbore. Morate razmisliti o tome koji će biti najbolji za rezultat", rekla je Mrak Taritaš.

“U listopadu sam inzistirala na tome da o izborima razgovaramo o tome kako ćemo se organizirati, da izađemo u najjačem sastavu, ali Možemo je prvo odlučilo da sami izlaze…".

'Imam osjećaj da se natječu u tome tko će reći veću ludost'

Mrak Taritaš je dodala da je "zanimljivije što je više kandidata". "Nema više argumenta – nemam za koga glasati. No važno je imati jasnu ekipu, ideju i način na koji će se upravljati gradom – treba razmišljati o kratkoročnim, srednjoročnim i dugoročnim planovima", rekla je.

Upitana hoće li podržati nekog od kandidata ili će istaknuti svojeg kandidata ili kandidatkinju, Mrak Taritaš je rekla da će "na izborima u Zagrebu sudjelovati, a reći ćemo sutra kako ćemo točno to činiti".

"Kada gledam sadašnje kandidate, imam osjećaj kao da se natječu u tome tko će reći veću ludost. Gradonačelnik/ca neće biti onaj tko kaže veću ludost, nego tko pokaže razumno što može biti. Ponašaju se kao da imaju štampariju novca pa će moći na brzinu popuniti rupe u proračunu”, kaže Mrak Taritaš.