Nije razočarana

MRAK-TARITAŠ O POTEZU SVOJE STRANKE: ‘Znala sam da ću biti na neprolaznom mjestu, ali neću se predati’

U Dnevniku N1 televizije gostovala je Anka Mrak-Taritaš i odgovarala na pitanja o poziciji na kojoj se našla u sklopu Narodne koalicije.

Voditelj ju je odmah pitao je li iznenađena i razočarana time što je na neprolaznoj, osmoj, poziciji u 2. izbornoj jedinici, pogotovo s obzirom na to da se spominjalo i puno više, četvrto, mjesto u 6. izbornoj jedinici.

‘Intimno sam očekivala viši plasman’

Mrak-Taritaš je kazala kako joj to nije nikakva novost jer je sve odlučeno u ponedjeljak, pa je odmah nakon odluke predsjedništva imala priliku reagirati na društvenim mrežama i poručiti da je to drugi put u 2. izbornoj jedinici. Zadnji put kada se našla na osmom mjestu u toj izbornoj jedinici, uspjela je osigurati mjesto u Saboru zahvaljujući preferencijalnim glasovima.

Na pitanje voditelja je li ju to ipak na osobnoj razini pogodilo, s obzirom na to da je najpopularnija HNS-ova političarka, odgovorila je da jednostavno odrađuje svoj posao. Iako je intimno očekivala viši plasman, kao uostalom i svi, tvrdi da je donesena racionalna odluka i da će dobro odraditi svoj posao.

‘Idem korak po korak’

Kazala je da bi joj vjerojatno bilo lakše da je na nekom prolaznom mjestu, ali da bi se tada vjerojatno koncentrirala na putovanje Hrvatskom i pomaganje kolegama, a ovako će se u potpunosti moći koncentrirati na svoju izbornu jedinicu.

Mrak-Taritaš kaže i da bi ju jako veselilo da ponovno postane ministrica graditeljstva, ali da ide korak po korak i prvo misli odraditi dobru kampanju i skupiti što više glasova.

Povratak na Net.hr