MOŽEMO! I PARTNERI SAMOSTALNO NA IZBORIMA, ALI...: / 'Nužno je nastaviti suradnju, zaboravljamo na tvrdu prešutnu koaliciju Bandića i HDZ-a'

Image

Bakić veli da su pregovori između Možemo!

24.12.2020.
17:31
Play logo

Platforma Možemo! i SDP nisu postigli dogovor o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u svibnju. Zašto ipak nije došlo do dogovora ove dvije stranke za N1 komentirao je Damir Bakić, saborski zastupnik Možemo! te profesor zagrebačkog PMF-a.

Bakić veli da su pregovori između Možemo! i SDP-a trajali dva mjeseca te da su tijekom tog vremena provodili analize koje su trebale otkriti je li zapravo najbolja opcija zajednički izlazak na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad su počeli razgovori, i mi i svi naši partneri iz opozicijskih stranaka počeli smo svoje analize. Mi u Možemo! i Zagreb je naš smo proveli niz konzultacija i razgovora, analiza, zauzeli smo neke stavove, ali smo odgovorno i savršeno racionalno krenuli u te razgovore, očekujući rezultate te ankete jer smo željeli vidjeti dvije stvari. Željeli smo vidjeti pojedinačne rejtinge svake od stranaka i željeli smo vidjeti ono što je ključno, a to su eventualne sinergije.

Došli smo do zaključaka koje smo jučer prezentirali našim kolegama, ali te zaključke nipošto nismo prejudicirali. Naše analize su pokazivale da takvih sinergijskih efekata neće biti i da ih ne treba pokazivati. Na sastanak smo jučer došli s idejom da našim kolegama najdirektnije saopćimo našu odluku u kojoj smatramo da je zbog više odluka najbolja opcija i za nas i za koalicijske partnere, da na izbore izađemo samostalno", rekao je Bakić gostujući na N1.

Image
TOMISLAV TOMAŠEVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE ODBIO SURADNJU SA SDP-OM: /

'To je više nego fer prema biračima; Imamo zajednički cilj'

Image
TOMISLAV TOMAŠEVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE ODBIO SURADNJU SA SDP-OM: /

'To je više nego fer prema biračima; Imamo zajednički cilj'

'Dio birača bio bi nezadovoljan velikom koalicijom'

Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš, naglasio je da je na ovim izborima vrlo važno motivirati nove birače da glasaju. Bakić dodaje da bi i velikom koalicijom određeni dio birača bio nezadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva ključna momenta su naš potencijal da na birališta dovedemo ogroman broj građana koji su ne samo protestni glasači, nego koji su rezignirani, razočarani i koji su apstinirali od izbora svih ovih godina. Naš najveći potencijal je naš kapacitet apsolutno najveći da dobijemo ogroman broj građana koji su nezadovoljni dosadašnjim upravljanjem gradom. S druge strane, naši birači i potencijalni birači i neodlučni birači su u velikom postotku, većim od 20 posto, bili bi nezadovoljni ishodom u kojem bismo se mi utopili u takvoj jednoj vrlo širokoj koaliciji", veli Bakić.

Podržat će kandidata ljevice ako dođe do drugog kruga

Damir Bakić ističe da će, ako dođe do drugog kruga, podržati kandidata ljevice. Smatra da je nužno da se suradnja nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći, zajedno s kolegama iz opozicije, da u najvećoj mogućoj mjeri mobiliziramo birače na izađu na izbore. S duge strane, jednako tako ćemo surađivati u izborima. U izborima ćemo u nekom smislu biti konkurenti, ali to ne znači nužno neprijatelji. Alternative nema nego da surađujemo. Među kolegama koji su jučer bili na sastanku vidimo prirodne saveznike i uvjereni smo da ćemo u dogovoru s kolegama uspjeti formirati većinu u zagrebačkoj skupštini", naglašava profesor Bakić.

'Zaboravljamo na najtvrđu koaliciju - onu Bandića i HDZ-a'

Bakić se osvrnuo i na to otvara li ovakav rasplet događaja zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću ulazak u drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Saborski zastupnik Možemo! kaže da ne bi trošio riječi na Bandića te da je svakom građaninu Zagreba savršeno jasno da je zbog ovakvog načina upravljanja gradom Zagreb bankrotirao. Ono što poručuje jest da je glavni cilj Bandića svrgnuti s vlasti zbog lošeg upravljanja metropolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nas ne zanima ni tko će biti kandidat HDZ-a niti drugih opcija. Mi ovdje govoreći o koalicijama često zaboravljamo jednu najveću, najčvršću, najdugovječniju, najtvrđu koaliciju koja je na snazi u Hrvatskoj već dugi niz godina, a to je koalicija Milana Bandića i njegove stranke i HDZ-a. Svaki proračun, svaka žičara, svaki komunalni propust, svaki financijski debakl - sve to je u režiji u te prešutne koalicije koju treba svrgnuti", izjavio je Damir Bakić za N1.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo