PRIČE O UHLJEBU

VRDOLJAK POBJESNIO NA MOSTOVCE, URLAO U SABORU: ‘Hoćemo li ubijati ljude po ulici!?’

Ivan Vrdoljak, blago rečeno, nije olako prihvatio čitanje popisa osoba za koje je Most optužio njegovu stranku u kontekstu uhljebljivanja.

Na račun jučer otkrivenog skandala s namještanjem poslova u HEP-u, Mostov Maro Kristić danas je bio ponukan za saborskom govornicom pročitati popis imena zaposlenih u HEP-u u kontekstu zapošljavanje preko veze.

DIREKTOR HEP-a PODNIO OSTAVKU NAKON OBJAVE SKANDALOZNE SNIMKE: ‘Činim to iz moralnih razloga’

Na čitanje popisa blago je reagirao predsjednik Sabora Božo Petrov, no predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, ujedno i bivši potpredsjednik vlade te ministar gospodarstva, potpuno je izgubio živce i raspalio po članovima Mosta.

‘Naš uhljeb?’

Prvo im je poručio kako postoje kriteriji kvalitete i rezultata pri zapošljavanju i podsjetio ih da je Milanovićeva vlada nakon godinu dana smijenila Tomislava Šerića zbog loših rezultata na poziciji predsjednika Uprave HEP-a da bi ga ministar Panenić imenovao u Nadzorni odbor Končara.

‘I vi ga sad nabrajate kao našeg uhljeba?’, pitao je Vrdoljak.

A uskoro je bivši ministar potpuno izgubio živce za govornicom. ‘Dalje analizirati ovakav spisak je bespredmetno. Ono što je predmetno jest da je posljednji put, kad je netko ovako nabrajao ljude je Goebbels. Fašisti. Što ćemo napraviti? Hoćemo li ubijati ljude po ulici ako je netko Srbin, ako je netko pripadnik neke stranke? Ili ćemo poštivati hrvatski Ustav prema kojem svi imaju jednaka prava’, pitao je Vrdoljak mostovce.

VRDOLJAK UZVRAĆA UDARAC: ‘Panenić dobro zna kako je Petrov obnovio muzej i kino u Metkoviću!’

‘Najveći uhljeb u županiji’

Što se Mare Kristića tiče, Vrdoljak je rekao kako je upravo on uhljeb. ‘Taj Maro Kristić je bio pročelnik 2010. godine na inzistiranje Stipe Gabrića Jamba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nakon toga – uhljeb. Kad nije mogao biti pročelnik bio je savjetnik vašeg kolege, župana Dobrovića. Nije li vam neugodno da ste se nakon toga zaštitili sa svojim prijateljem, sadašnjim predsjednikom Sabora, Božom Petrovim, od kaznenog progona, ne skidajući imunitet jer ste oštetili Županijsku skupštinu? Mislite da to nismo znali?’, bjesnio je Vrdoljak za govornicom i povukao pitanje ‘čudnog i ilegalnog načina’ na koji je Boži Petrov dobio 3000 KM za svoj doktorat.

MOST ŽELI ZAUSTAVITI MEGAPROJEKT U DUBROVNIKU: ‘Ako provedete tu milijunsku investiciju, snaći će nas katastrofa’

Pica-majstor u Končaru?

Iz redova Mosta počelo je glasno negodovanje iz saborskih klupa, ali Vrdoljak nije popuštao. ‘Pitajte kolegu Panenića zašto je pica-majstora stavio u ime Mosta u Nadzorni odbor Končara! Pa kako vam nije neugodno?’, nastavio je Vrdoljak.

‘Maro Kristić, najveći uhljeb u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ima moralno pravo nakon četiri ili pet promijenjenih stranaka doći ovdje i raditi popis ljudi kao Goebbels’, rekao je Vrdoljak i tako priveo kraju svoje vrijeme za govornicom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr