SOLIDARNI I OSJETLJIVI

MOSTOVAC ŠIMIĆ NAJAVIO: ‘Tko ne može plaćati kredit dobit će u najam državni stan’

Jedan od najbližih suradnika Bože Petrova, Miroslav Šimić, bit će u novom sazivu predsjednik Kluba zastupnika Mosta za koji je rekao da će biti “prava mala vlada” putem koje će predlagati zakone koje ne uspiju progurati u pravoj Vladi.

Gostujući u studiju 24 sata Šimić je najavio da će Most zaštititi ljude koji ne mogu plaćati kredite da ne ostanu bez jedinog krova nad glavom.

“Imamo visoke plaće, a neki ne rade svoj posao”

“Takvim obiteljima, kojih u Hrvatskoj još uvijek nema mnogo, možemo reći da će imati stambeni prostor. Država im može dati stan u najam ili iznajmiti stan od privatnog najmodavca. Sve će biti povezano s Ministarstvom socijalne skrbi. Imat ćete pravo tamo živjeti sve dok ne budete ponovno u mogućnosti plaćati kredit”, kazao je Šimić.

Na sličnom tragu iskazivanja socijalne osjetljivosti i solidarnosti je i prijedlog Mosta da se plaće saborskih zastupnika obračunavaju ovisno o dolasku na sjednice.

“Imamo visoke plaće i neke zastupnike koji ne rade svoj posao. Javnost ima pravo na nas biti ljutita. HDZ je naglašavao da zastupnici kad nisu u parlamentu mogu odrađivati posao na nekom drugom mjestu. No, mi smo imali drukčije ideje pa smo se na kraju našli na pola puta. Nisam prezadovoljan, ali mislim da je ipak korak naprijed”, kazao je.

PETROV O SVOJOJ NOVOJ FUNKCIJI, VLADI, HDZ-u…: ‘Zaštita prve nekretnine? Ne, ne možemo to napraviti, novinari su to krivo shvatili’

“Nećemo maltretirati javnost, izglasat ćemo Vladu”

Najavio je i da Most, kao partner HDZ-a u budućoj Vladi, neće blokirati izglasavanje povjerenja Vladi ako jamstva Mosta (proglašenje gospodarskog pojasa, smanjenje RTV pristojbe…) ne budu u Saboru izglasana do postavljenog roka.

“Bude li komplikacija, ipak ćemo izglasati Vladu, ne želimo javnost maltretirati. Naše točke idu po hitnom postupku, sad nam govore da ucjenjujemo, a kad kažemo da nećemo blokirati izglasavanje Vlade, e onda nam kažu da Most popušta”, ustvrdio je Šimić.

SDP UPOZORAVA NA SLOŽENU PROCEDURU: Ako će Most inzistirati na jamstvima, onda Vlade neće biti još jako dugo

Most - HDZ

Kovačić ima kapacitet za potpredsjednika Vlade

Što se samog sastavljanja Vlade tiče, Šimić kaže da će danas biti dogovoren rok za glasovanje o davanju povjerenja Vladi u Saboru. Osvrnuo se i na sastav buduće Vlade, barem što se tiče kadrova iz Mosta.

“Mislim da bi se to moglo dogoditi sljedeći tjedan. Mi još nismo dogovarali imena, mi smo partneri s HDZ-om. Što se tiče naših ministara, većina dosadašnjih se iskazals svojim radom. Vlada je zamišljena da njen potpredsjednik bude ministar uprave i tu nam je važno da bude naš politički predstavnik. S obzirom na to da je dosadašnja ministrica, gospođa Dubravka Jurlina Alibegović nestranačka, ipak bi nam bolje na toj poziciji odgovarao Ivan Kovačić. Siguran sam da on ima taj politički kapacitet”, kazao je Šimić dodavši da je Kovačić ostvario velike uspjehe u Omišu.

IVAN KOVAČIĆ O POSTIZBORNOM KOALIRANJU: ‘Mi u Mostu nismo budale, s tim isprdcima nećemo surađivati!’

Most bi podržao Hasanbegovića

Na pitanje bi li Most podržao Zlatka Hasanbegovića kao kandidata za ponovnog ministra kulture, Šimić je kazao kako nije siguran da će to biti prijedlog HDZ-a. A, ako bi ipak bio kandidat, dali bi mu podršku.

“Bili smo u Vladi u kojoj je on sjedio i bilo bi vrlo neozbiljno kad ga sada ne bismo podržali”, kazao je Šimić.

TAJANSTVENI SUSRET: Hasanbegović i Petrov viđeni zajedno u jednom kafiću, HDZ-ovac tvrdi: ‘Ma vidjeli smo se samo nakratko…’

Povratak na Net.hr