UREDOM UPRAVLJA HDZ

MOST ŽELI JANICU NA ČELU UREDA: ‘Zakon o sportu treba provoditi, Hrvatska je u velikim problemima’

Saborski zastupnici stranke Most nezavisnih lista održali su konferenciju za medije zbog promjena u Zakonu o sportu.

Mostovi saborski zastupnici, Ivana Ninčević, Marko Sladoljev i Maro Kristić kazali su kako je sport u Hrvatskoj u velikim problemima, koji se ne događaju samo u nogometu, prenosi N1.

‘Pritisak koji smo radili na ministra bio je nedovoljan, a skupine, kojima nije išlo u prilog mijenjanje Zakona o sportu bile su jače’, rekao je Sladoljev te dodao kako im je drago što je HDZ rekao da se Zakon o sportu treba provoditi.

JANICA KOSTELIĆ OSTAJE PRI VLADI? Premijer Plenković joj ponudio uglednu funkciju…

Uredom će upravljati HDZ

‘Pozdravljamo odluku o osnivanju Vladina Ureda za sport’, rekao je Kristić, dodavši da će tim uredom upravljati HDZ, ali i da je on temelj za počinjanje razgovora o sportu uopće i izdvajanje sporta iz politike.

Na konferenciji za medije zastupnici Mosta kazali su kako podržavaju imenovanje Janice Kostelić na čelu Ureda za sport.

‘Ona je vrhunska sportašica i osoba koja je napisala povijest hrvatskoga sporta’, zaključili su na konferenciji.

Smatraju da bi bilo dobro odvojiti sport i Vladin Ured za sport od politike i stranačke pripadnosti, te da bi njega, uz Kostelić, trebali voditi stručnjaci, jer je ‘sport mjesto nulte tolerancije na bilo kakve malverzacije’.

Novi zakon o sportu

Na pitanje smatraju li je li postojeći Zakon o sportu dobar, Sladoljev je rekao da bi se taj zakon morao provoditi, da bi se uopće zaključilo je li on dobar ili nije.

most

‘Indikativno je da su prvo interesne skupine protiv toga Zakona o sportu, pa u kontekstu toga mislimo da je on dobar. Most će s partnerima predložiti izmjene i dopune zakona, ako se ispostavi da taj zakon ima nekih manjkavosti’, rekao je Sladoljev.

“Imamo osnovane sportske inspekcije, ali one zbog raznoraznih instrukcija nisu izašle na teren”, rekao je Kristić, dodavši da misli da sport ne može biti na gorim granama nego što je trenutačno.

Povratak na Net.hr