MOROCID U MAKARSKOJ: / Grad poznatu plažu nasipa nekvalitetnim materijalom: 'Našli smo ga na gradilištu novog vrtića'

Stručnjaci su više puta potvrdili da zemlja nije kvalitetan materijal za nasipavanje pa uz građane kontinuirano upozoravaju na potpunu nebrigu za morski okoliš makarskog područja

1.4.2021.
22:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nastavljaju se radovi uređenja na makarskoj plaži Osejava, a kako kažu iz Grada Makarske, sve je sukladno izdanoj građevinskoj dozvoli. Ipak, građani su se pobunili.

"S radovima se čekalo do kraja ožujka jer je prioritet bio naći kvalitetan materijal, a rješenje se pronašlo na gradilištu novog dječjeg vrtića na Zelenki. Riječ je o čistoj biokovskoj žalici koja se jutros sa gradilišta na Zelenki prenijela na plažu Osejava gdje su u tijeku radovi. Prioritet je radove završiti sukladno izdanoj građevinskog dozvolu i pripremiti plažu za prve kupače koji će otvoriti ovogodišnju turističku sezonu", poruka je iz Grada Makarske.

Zemlja nije kvalitetan materijal

Problem u svemu je što zemlja nije kvalitetan materijal, nego je upravo suprotno, što su već više puta za Morski.hr potvrdili stručnjaci. Oni uz građane kontinuirano upozoravaju na potpunu nebrigu za morski okoliš makarskog područja.

"Što je nekome moralo biti u glavi da mjesecima 'traži' građevinski materijal koji se naposljetku uopće ne smije u more, a posebno onome tko je dozvolu bez ikakvog pitanja struke i potpisao?", poručio je jedan Makaranin.

"Molim Vas da objavite ovaj morocid koji se upravo događa na plaži Osejava u centru Makarske. Već godinama ova plaža se 'uređuje' zemljom i građevinskim otpadom, investitor je Grad Makarska. Pomozite nam da se ovo zaustavi, dobar je tajming radova, pred produžen vikend", upozorio je jedan stanovnik Makarske za Morski.hr.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali