STRANI TURISTI

MORH U AKCIJAMA SPAŠAVANJA: Letačke posade HRZ-a prevezle pet pacijenata. Četvero su turisti

Akcije su započele ujutro s hitnim zbrinjavanjem njemačkog i mađarskog državljanina s Hvara i Korčule

U četiri akcije vojnim helikopterom s Hvara, Korčule i Šolte prevezeno je u srijedu pet pacijenata, od kojih je četvero inozemnih turista, priopćio je u četvrtak MORH.

Letačke posade 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne “Knez Trpimir” iz Divulja prevezle su hitnim medicinskim zračnim prijevozom pet pacijenata do KBC-a Split. Istodobno letačke posade 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila prevezle su jednog pacijenta do KBC-a Rijeka.

U ovoj godini prevezeno 378 pacijenata

Akcije su započele ujutro s hitnim zbrinjavanjem njemačkog i mađarskog državljanina s Hvara i Korčule, a nastavile su se tijekom noći kada je prevezen jedan hrvatski stanovnik i dvoje slovenskih turista s Hvara i Šolte.

Tijekom ove godine letačke posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz 395. eskadrile transportnih helikoptera iz Divulja i letačke posade 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera s Lučkog ukupno su prevezle 378 pacijenata kroz ostvarenih 400 sati naleta, kaže se u priopćenju.

Povratak na Net.hr