OSVANUO PREKO NOĆI

MOLITELJE ISPRED ŠIBENSKE BOLNICE DOČEKALA JASNA PORUKA: ‘Moje tijelo, moj izbor’

Poruka “Moje tijelo, moj izbor” ispisana je u ponedjeljak navečer na zidu ispred šibenske bolnice, gdje aktivisti iz molitvene zajednice “40 dana za život” mole protiv pobačaja, a za natpis su zaslužni iz Antifašističke fronte žena.

Žene koje u utorak mole ispred bolnice nisu htjele komentirati natpis, rekavši kako im nitko ništa loše nije napravio. “Vi radite svoj posao, a mi se ovdje molimo”, izjavile su žene novinarima i nastavile s molitvom protiv pobačaja.

Aktivisti Molitvene inicijative “40 dana za život” već tjednima se okupljaju ispred bolnica u hrvatskim gradovima, a dio javnosti osudio je taj njihov postupak, zamjerajući im da ženama narušavaju privatnost te im otežavaju ionako tešku odluku o pobačaju.

ZBOG ‘DOČEKA’ TRUDNICE TRAŽI SE ISTRAGA DORHA: ‘Iz bolnice su curile informacije, ugrožena su prava pacijenata’

Napale šibenskog novinara

To je eskaliralo nakon što su aktivistice te inicijative doznale za ženu koja je došla napraviti pobačaj u vukovarsku bolnicu, te se o tome javno dopisivale na Facebooku.

U Šibeniku su aktivistice te inicijative pred bolnicom napale novinara Radio Ritma Valerija Baranovića te mu istrgnule mikrofon iz ruke.

Policija je prvotno utvrdila da nema elemenata prekršaja, no naknadno je, nakon konzultacija s Državnim odvjetništvom, utvrdila da je počinjen prekršaj.

Inače, aktivistima šibenske Antife sinoćnja diverzija jedna je u nizu kojima se bore protiv fašizacije društva, piše portal Šibenik.in

‘NAMA JE NEPRIJATELJ ĐAVO SA SVOJOM VOJSKOM’: Skrivena kamera otkriva što zapravo misle molitelji protiv abortusa

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr