UPOZORENJE VOZAČIMA

MOKRE CESTE I PROMETNE NESREĆE ZA KRAJ PRODUŽENOG VIKENDA: Provjerite gdje su kilometarske kolone!

Kraj priduženog vikenda ponovno je donio kolone na hrvatskim cestama, ali ovog puta u smjeru unutrašnjosti. Po podacima HAK-a kolnici su usto mjestimice mokri i skliski pa vozačima poručuju da prilagode brzinu vožnje uvjetima na prometnicama.

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru unutrašnjosti, u Istri u smjeru graničnih prijelaza sa Slovenijom. Pojačan je promet i s otoka Krka u smjeru kopna, a iz HAK-a podsjećaju i da je zbog radova zatvorena dionica autoceste A7 između čvorova Šmrika i Križišće u smjeru Rijeke tj. čvora Oštrovica-A6.

NOVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE: Ušao u krivi smjer autoceste pa u frontalnom sudaru ubio sebe i još dvojicu!

PROMETNI STRUČNJAK UPOZORAVA: Hrvatske autoceste su ‘eldorado za jurnjavu!’

Održavati sigurnosni razmak

Vozačima se savjetuje i da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Kraći zastoji mogući su i u blizini odmorišta na autocestama. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i na sjeverozapadu Hrvatske. Vozači bi trebali zbog vremenskih uvjeta bez obzira na ljetno računanje vremena voziti s upaljenim dnevnim svjetlima.

Zbog prometne nesreće, za sav je promet zatvorena dionica Istarskog ipsilona između čvorova Ivoli i Cerovlje, a na Jadranskoj magistrali kod Senja zbog istog se razloga vozi otežano, uz regulaciju prometne policije.

Kolone diljem zemlje

Zabilježene su kolone vozila:

  • na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija dijelom se proteže na Ipsilon i duga je oko 2 km;
  • na otoku Krku prema Krčkom mostu;
  • A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije oko 5 km (povremeno se prekida promet kod čvora Krapina-no podsjećamo vozače da je državna cesta DC1 kod Krapine zatvorena, zbog radova);
  • A1 – povremeno se u kolonama vozi između Bosiljeva, Karlovca i Lučkog, a pred naplatom Demerje kolona je oko 1 km;
  • kod graničnog prijelaza Požane (Buzet) duga je oko 3 km (zbog radova se prometuje uz semafore).

Zbog prometne nezgode vozi se usporeno na autocesti A1 u smjeru Zagreba kod čvora Prgomet na 350. km.

Povratak na Net.hr